• DOLAR 32.531
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.611
  • ...
SON DAKİKA
"Kadir Gecesi'nde Ayasofya'da namaz kılacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen"Tarihe Yolculuk" programının konuğu tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu oldu. Bahadıroğlu, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle kendisini dinlemeye gelen öğrencilere Osmanlı Devleti’nde peygamber sevgisini anlattı.

Ertuğrul Gazi’nin Osmanlı Devleti’ni kurmaktaki asıl hedefinin İstanbul’un fethi olduğunu ifade eden Yavuz Bahadıroğlu, “Ertuğrul Gazi, hedef olarak denizi geçerek İstanbul’u fethetmeyi amaçlıyordu. Deniz görmemiş, İstanbul görmemiş bir insanın böyle düşünmesinin tek nedeni vardı; Peygamber Efendimizin İstanbul’un fethi ile ilgili söylediği sözler. O bu düsturla devleti kurdu. Ondan sonra gelen oğulları da, torunları da bu hedef doğrultusunda çalıştı. İşte Osmanlı Devleti’nin peygamber sevgisi en başından, kuruluşundan gelir.” şeklinde konuştu.

“Kadir Gecesi’nde Ayasofya’da namaz kılacağız”

Osmanlı Devleti’ni kuranların her zaman bir gün Ayasofya’da namaz kılma hayalini de kurduklarını söyleyen Bahadıroğlu, “Söğüt ve Domaniç’te atılan temeller oradan Bursa, İznik, İzmit, Edirne’ye doğru ilerler, Osmanlı Üsküdar’a kadar gelir oradan Ayasofya’ya bakardı. En büyük emel bir gün orada namaz kılmaktı. Bizler 450 yıldan fazla süre Ayasofya’da namaz kılmış bir ecdadın torunlarıyız. Bugün İznik Ayasofya ve Trabzon Ayasofya’da namaz kılınıyor. Allah’ın izniyle inşallah bu sene Ramazan ayında Kadir Gecesi’nde İstanbul’da Ayasofya’da namaz kılacağız” dedi.    (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir