• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
Adana Müftülüğü Kutlu Doğum etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa Vali Mustafa Büyük ve Eşi Emine Büyük’ün yanı sıra, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan kutlama programı, Müftülük Korosu'nun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Programda konuşan Vali Büyük, merhamet ve muhabbet Peygamberi Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya gelişinin yıldönümü dolayısıyla salondakilere sevgi ve saygılarını sundu.

Vali Büyük, "Bugün dünyayı ve üzerindeki İslam âlemini gördüğümüz zaman, efendimizin huzurunda ne kadar mahcup ve hüzünlü olacağımızı söylememe gerek yok. Bu toplantıların, Kutlu Doğum Haftası'nın efendimizle ve birbirimizle yaşama kültürü ile ortamını iyileştirmesi, onun yolundan gitmemize vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

İl Müftüsü Arif Gökçe ise, "Yeryüzünde hakkı, adaleti, dayanışmayı hâkim kılmak yerine ayrıştırmayı, ötekileştirmeyi ve düşmanlığı körüklemenin hesabını Rabbimize nasıl vereceğiz?" Diyen Müftü Gökce, “Hz. Âdem’den, Peygamberimize gelinceye kadar hayatları boyunca her daim birleştirici, uzlaştırıcı, affedici barış elçileri olmuş enbiya efendilerimizin yüzlerine nasıl bakacağız? Bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmek anlamına geldiği ilahi öğretisinden hareketle, dünyanın dört bir yanında akan kanın durdurulması için çabalamak yerine, kan akıtılmasına zemin hazırlayarak, ya da seyirci kalarak hala nasıl bizler mümin, insan ve kardeşiz diyebileceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, "Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans verdi.

İlahiler ile süren kutlama programı, salonu dolduran vatandaşlara gül dağıtılması ve Vali Büyük’ün etkinlik kapsamında pilav dağıtmasının ardından son buldu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir