• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Nizip`in Karamezra Köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köy meydanında düzenlenen program, Muhammed Yıldız`ın okuduğu Kur`an-ı  Kerim tilavetiyle başladı. Program daha sonra okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Sunuculuğunu Mustafa Subaşı`nın yaptığı etkinlikte, sık sık tekbir ve salâvatlar getirildi. Köy meydanına asılan ‘Peygamber Sevdalıları, Müslüman Halkın Umududur` afişi, güzel görüntü oluşturdu. Nizip Tekbir İlahi Gurubu`nun seslendirdiği bir birinden güzel ilahiler ile Karamezralılar coşkulu anlar yaşadı.

Programa konuşmacı olarak katılan Abdulkadir Üstündağ, Müslümanların tek önderinin, Hz. Muhammed (sav) olduğuna dikkat çekerek, insanlığın, yüce ahlak sahibi Hz. Muhammed`i (sav) kendisine örnek alması gerektiğini ifade etti.

İnsanlığın en güzel örnek olarak alacağı şahıs sadece Hz. Muhammed (sav)`dir

Üstündağ konuşmasında, “Aslında günlük hayatımızda hep Allah Resulü`nü anıyoruz. Salâvatlarımızla her an O`nu anıyor ve zikrediyoruz. Gelin ömrümüz boyunca hep Allah Resulü`nden bahsedelim. O`nu kendimize örnek alalım. Çocuklarımıza O`nun ahlakını ve O`nun adabını öğretelim. Çünkü insanlığın en güzel örnek olarak alacağı şahıs sadece Hz. Muhammed`tir.” dedi.

“Müslümanların tek önderi Hz. Muhammed`tir”

Peygamber Efendimizi örnek alanların tarih boyunca yükseldiklerini belirten Üstündağ, “Gelin Kuran-ı Kerim`i kendimize önder, lider ve imam yapalım. Hz. Muhammed`i  (sav) kendimize imam yapalım. O`nun ahlakı Kur`an idi. Bakın tarihte O`nu kendisine örnek önder olarak kabul edenler hep yücelmişlerdir. Müslümanların tek önderi Hz. Muhammed (sav)`dir. Resulullah`ın önderliğinde beraberce Allah Resulü`nün sünnetinin ardından gitmemiz gerek.”şeklinde konuştu.

Üstündağ son olarak, Hz. Muhamded`in (sav) âlemlere rahmet olarak gönderildiğini belirterek şunları söyledi: “Hz. Muhamded (sav) âlemlere rahmet oldu. Kız çocuklarını diri diri gömme gibi vahşi bir adetten kurtardı. Değersiz bırakılan kadınları yüceltti.”

Konuşmanın ardından sahne alan Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Gurubunun seslendirdiği  ilahilerin ardından, Program yapılan dua ile sona ererken, köy halkına Özlem Ajans tarafından hazırlanan ve Hz Muhammed'i konu alan ilahi ve marşların seslendirildiği “Peygamber sevdalıları 2015” CD`si hediye edildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir