• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
Gaziantep'te "Kent Gönüllüleri" projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkâmil Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Kent Gönüllüleri” projesi kapsamında  “Bana Danışa Bilirsin” sloganıyla Belediyeye gelen vatandaşlara işlemler noktasında yardımcı olunuyor.

Haftanın her günü öğleden önce ve sonra olmak üzere 20 kişilik iki grup, “Bana Danışa Bilirsin” sloganıyla Belediyede görev yaparak, halkı gidecekleri birimlere yönlendiriyor. Kent Gönülleri, bu amaçla hem halka yardımcı oluyor hem de kamu sistemini tanımaları ve iş tecrübesi edinmeleri sağlanıyor.

Haziran ayı sonuna kadar devam edecek projeye Gaziantep Üniversitesi’nden yaklaşık 400 öğrenci destek veriyor. Proje kapsamında vatandaşa yardımcı olan Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden İbrahim Halil Barlak, projenin son derece güzel hazırlandığını ve projeye gönülden destek verdiklerini belirterek; “ ‘Toplumsal Duyarlılık Projesi’ adı altında Kent Gönüllüleri kapsamında Belediyemizde danışman olarak görev yapmaktayız. Bu proje daha önce hiçbir yerde uygulanmadı ve ilk defa Gaziantep’te uygulanıyor. Artık Türkiye genelinde de bu proje yayılmaya başladı ve buna öncülük eden Gaziantep oldu.”dedi.

Üniversite öğrencisi Özlem Koç ise “Bu proje okul hayatımızda ve sivil hayatımızda ileriki günler açısından bize artı değer kazandıracak. Proje kapsamında danışman olarak, Belediyeye gelen vatandaşlarımıza hizmet etmekteyiz ve gerekli birimlere yönlendirmekteyiz. Bu ders kapsamında bizlerde hafta da üç gün Belediye’ye gelip vatandaşlarımıza yardımcı olmaktayız. Yaşlı dede ve teyzelerimiz, okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza güler yüzle karşılayarak, kendilerinin her türlü ihtiyaçlarına karşı yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hangi birime gitmek istediklerinde kendilerine eşlik ederek, gidecekleri yere kadar götürüyoruz. Buda hem onları hem de bizleri mutlu ediyor. Vatandaşlarımızdan bu yönde olumlu tepkiler alıyoruz.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir