• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Muhammedi sevda hiçbir engel tanımıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu (Platforma Evîndarên Pêxember) tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine yüzbinlerce insan katılırken, özellikle bedensel engellilerin soğuk ve yağmura rağmen etkinliklere iştirak etmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep`teki Kutlu Doğum etkinliğine bedensel engellilerin katılma azmi göstermesi, Hz Muhammed`e olan sevgisinin engel tanımadığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine 2006`dan bu yana ailece katıldığını belirten bedensel engelli İhsan Alpyürük, Gaziantep`teki etkinliklerin yanı sıra Diyarbakır`da düzenlenen etkinlikleri de kaçırmadığını ifade etti.

İnsanlığın yegâne kurtarıcısı Hz Muhammed`dir

Alpyürük, “Bu tür etkinlikler çok güzel oluyor. Bu organizasyonu sağlayan kurum ve STK`lardan Allah razı olsun. Çevremizde de gündem yapmaya çalıştık. İnsanlığın yegâne kurtarıcısı Hz Muhammed`dir. Peygamber Efendimizin toplum içerisinde daha çok gündem olması, O`nun mesajlarının insanlara iletilmesi için bu tür Kutlu Doğum, Mekke`nin Fethi ve Hz Muhammed`in sireti ile ilgili alanların gündem yapılarak insanlara anlatılmasını çok olumlu buluyoruz.”dedi.

Peygamber efendimizin adına düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine katılmanın hiçbir engel tanımadığına dikkat çeken Alpyürük, “Hz Muhammed (sav) bizim en büyük önderimizdir. Allah (cc) O`nu bize en güzel örnek olarak belirlemiş ve O`nu bize rehber kılmıştır. Peygamber için binlerce insanın bir araya geldiği meydanlara gelmemeyi bir Müslüman olarak kendime yakıştıramıyorum. Belki engelliyiz. Fakat bu sevda hiçbir engel tanımıyor. Nasıl ki, Ümmü Mektum görme engelli bir sahabe idi. O nasıl Peygambere sevdalı idiyse, bizim engelli olmamız da bu sevgiye ve salâvatların tekbirlerin eksik olmadığı bu alana gelmekte benim için engel değildir.”şeklinde konuştu.

Bu kalabalık sadece Hz Muhammed`i anmak ve anlamak için bir araya gelmiştir

Kutlu Doğum etkinliklerinin düzenlendiği meydanların eşi ve benzeri olmadığını belirten Alpyürük, “Rabbim bu tür programların devamını sağlasın. Gerçekten şu meydana bakıldığında eşi ve benzeri olmayan bir meydandır. Bu kalabalık sadece Hz Muhammed`i (sav) anmak ve anlamak için bir araya gelmiştir. Hiçbir simgesel bayrak yoktur. Sadece tevhit bayrakları dalgalanıyor. Zaten bizim Ümmet olarak içine düşmüş olduğumuz durumda bundan kaynaklanıyor. Şuan Filistin, Suriye ve Yemen`de yaşananlardan bölgesel bayrakların ön plana çıkmasından kaynaklanıyor. Allah (cc) dünyanın her yerinde bu meydanların sayısını artırsın.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir