• DOLAR 32.487
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2436.611
  • ...
Ağrı Doğubayazıt`ta Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı`nın Doğubayazıt ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği, bu yıl “ Eşsiz Önder Hz. Muhammed(sav)” teması ile Doğubayazıt Kapalı Spor Salonunda düzenlendi.

Halkın etkinlik alanına rahat gelebilmesi için koordinatörlük tarafından iki noktada ücretsiz servis araçları ile halk etkinlik alanına taşındı. Bayan ve erkekler için ayrı yerler ayrıldı.

Sunuculuğunu Zeki Güneş'in yaptığı program, saat 13.00`te Merkez Camii imamlarından Nurullah Topçu`nun Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Mevlit ekibinden Ömer Noğay ve Muhammet Nur Padir`in okuduğu Mevlid-i Şerifle devam etti.

Program, Mevlid-i Şerif`in okunmasından sonra Hakkari Yüksekova`dan katılan konuk sanatçı Cemal Demirayak ile Ağrı Vahdet İlahi Grubu sanatçılarından Mehmet Noğay`ın seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyelerinden Emrullah Uysal, "Şeyh Ahmed-i Xanî`nin mekânından, kefene bürünmüş Ağrı Dağı'ndan Peygamber`e (sav)salat ve selam olsun.” sözleriyle konuşmasına başladı.

“Kürtler ateşe tapıcılıktan İslam ile şeref buldu”

Hz Muhammed`in (sav) nübüvvet görevini layıkıyla yerine getirdiğini belirten Uysal, Bizler de O`nun ümmetinden olduğumuz için şeref duymamız gerek. Bizler, Hz Muhammed ile şeref bulup, kıymet kazandık. Kürtler ateşe tapıcılıktan İslam ile şeref bulup, kıymet kazandı. Barbar olan Türkler İslam ile barbarlıklarını bir kenara bırakıp şeref bulup adam yerine konuldu. Yüzyıllarca Kürtler, Türkler ve Araplar İslam`ın şerefiyle ile ayakta kaldılar.” dedi.

Hz Muhammed`e duyulan aşka değinen Uysal, Peygambere sadece Mekkelilerin değil Medinelilerin de sahip çıktığını söyleyerek, “İnanınız ki bu gün bu toplanışınız, gözlerinizdeki bu aşk ve sevgi; Peygamber`in Mekke`den Medine`ye hicret etiğini duyan Medineli Ensarın aşk ve muhabbetle bekleyişi gibi bir bekleyiştir.” ifadelerini kullandı.

Uysal konuşmasını; “Rabbim sana hamd olsun ki Sen Resulünü bize, bizi de Resulüne kardeş kılmışsın. Bu yüzden kardeşlerim, herkes bir şeye sahip çıkıyor; biri parasına, biri malına, biri fikrine, biri aşiretine, biri evine-bahçesine sahip çıkıyor ise bizler niye Peygambere sahip çıkmayalım? Bizde eşsiz önderimiz Hz Muhammed`e (sav) sahip çıkmalıyız.” sözleriyle noktaladı.

Konuşmanın ardından sahne alan Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi Kız İlahi Grubu ve ilahi sanatçısı Cemal Demirayak ile Ağrı Vahdet İlahi Grubu sanatçılarından Mehmet Noğay tarafından ilahiler seslendirildi.

Bu yıl Doğubayazıt`ta Kutlu Doğum münasebetiyle 310 milyon Salâvat-ı Şerif, 623 Yasin-i Şerif ve onlarca hatim okunduğu ilan edildi.

Program,Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi Başkanı Cemal Arvas`ın yaptığı dua ile son buldu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Doğubayazıt`ın bir köyünde zehirlenerek hayatını kaybeden 8 kişilik ailede yapılan duada unutulmadı. (Hasan Özbay - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir