• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Ağrı Diyadin`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı`nın Diyadin ilçesinde “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkiliği gerçekleştirildi.

Diyadin merkezde bulunan YİBO bahçesinde gerçekleştirilen program Abdulhakim Öngün`ün Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Mevlid-i Şerif`ten sonra Grup Vahdet sanatçılarının Hz Muhammed üzerine bestelenmiş oldukları eserleri seslendirmeleri ile devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Eğitimci Mustafa Akyol, ahirette her ümmetin kendi önderiyle çağrılacağını belirterek, insanların kendilerine kimi önder seçtiğine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Peygamberlerin izinden giden insanlık yücelmiştir”

Akyol, “İnsanlık tarihine baktığımız zaman ilk insan ve aynı zamanda ilk Peygamber Hz Âdem`dir. Yani hayat peygamberle başlamıştır. Daha sonra Allah'ın dininden uzaklaşan insanlar için Allah tekrar tekrar Peygamberler göndermiştir. Peygamberlerin hayatı insanlık tarihinin bir özeti gibidir.   Tarih boyunca kendine Müslüman diyen, Allah'a teslim olan Müslümanlar ne zaman Peygamberlerin izinden gitmişlerse mutlaka yücelmişlerdir. Ne zaman da Peygamberleri bırakıp başkalarının izinden gitmişlerse işte o zaman zillete uğramışlardır.” dedi.

“Hz Muhammed'in etrafında toplanacak olanlar kurtulacaktır”

İnsanların dünyada kimi önder edinirlerse onunla haşr olunacağını belirten Akyol, konuşmasına şöyle devam etti: Allah-u Teâlâ Peygamberlerin insanların kula kul olmasını engellemek için göndermiştir.  Nübüvvet ve Risalet Allah'ın insanlara olan rahmetinin bir tecellisidir.  Eğer Peygamberler olmasaydı, insanlar tek başına hidayeti ve doğru yolu bulamazlardı.  Her ümmet önderleriyle çağrılacak, Allah'ın huzuruna çıkaracaklardır. Firavun`ları önder edinenler onlarla birlikte toplanıp cehenneme sürükleneceklerdir. Hz Muhammed'in etrafında toplanacak olanlar kurtulacaktır. Tabi eğer onun izinde gider, iman eder, hayırlı bir ümmet olabilirsek inşallah buna nail olacağız. O gün de pişman olmak istemiyorsak kimin peşinden gittiğimize dikkat etmemiz lazım ve o güzel insana layık bir ümmet olabilmek için gayret göstermemiz gerekir.”

Programda kısa bir konuşma yapan Molla Abdulbari Durmaz ise sahabelerin Hz Resulullah`a olan bağlılıklarına değinerek bu konuda Asr-ı Saadetten örnekler verdi.

Durmaz, “Ya Resulullah, Sen şahit ol. Burada toplanan insanlar Seni seviyorlar ve buraya Senin için toplanmışlar. Kürdistan`da, Serhad`ta sevdalıların gönüllerini Sana açmışlar.” dedi.

Program seslendirilen ilahilerin ardından Suat Çelik`in yaptığı dua ile son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir