• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
HÜR ADAYLAR SAHAYA İNDİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / HABER MERKEZİ

Düzenlenen aday tanıtım programına HÜDA PAR Eski Genel Başkanı Zekeriyya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları, teşkilat yöneticileri ve çok sayıda parti gönüllüsü katıldı.

Aday tanıtım programının açılış konuşmasını HÜDA PAR Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz yaptı.

HÜR ADAYLARIMIZ HAYIRLI OLSUN

Ülke siyasetinde daha etkili olabilmek amacıyla partilerinin mecliste temsil edilmesi gerektiğine karar verdiklerini belirten Yılmaz, “Ülke siyasetinde daha etkili olmak, sorunların çözümünde aktif rol almak, mazlumların sesini duyurabilmek için partimizin mecliste temsil edilmesi gerektiğine karar verdik. Meclisin İslami bir muhalefete ihtiyacı vardır. İnşaallah adaylarımızı sizlerinde desteğiyle meclise gönderirsek tüm zulüm ve haksızlıklara, çifte standartlara karşı İslami bir duruşla karşı çıkacak ve fırsat vermeyeceklerdir. Rabbim izin verirse, referansı İslam olanların,  mecliste İslami muhalefeti nasıl gerçekleştirdiğine hep beraber şahitlik edeceğiz. Hür adaylarımızın memleketimiz için hayırlı olmasını diliyor ve hepsini tebrik ediyorum.” dedi.

KÜRD MESELESİNİ ÖNEMLİ BİR MESELE OLARAK GÖRÜYORUZ

Yılmaz, “Ceberrut devlet anlayışının ortaya çıkardığı ve acilen çözülmesi gereken iki önemli mesele var. Bir tanesi İslami yaşamın önündeki engellerin kalkması, diğeri ise Kürd meselesinin adilane ve kardeşçe çözümüdür. Bir daha bu konularda sorun yaşanmaması için her iki mesele de anayasal güvenceye alınarak korunmalıdır. HÜDA PAR olarak Kürd meselesini, örgütlerin ideolojik çıkarlarına ve devletlerin milli çıkarlarına kurban edilemeyecek kadar önemli bir mesele olarak görüyoruz. Hükümet Kürd meselesinin adilane çözümünden ziyade, silahsızlandırma suretiyle örgütün şiddet eylemlerini sonlandırmaya çalışmaktadır. Şurası unutulmasın ki, örgütün şiddet sorununu çözmek, Kürd meselesini çözmek demek değildir.” ifadelerini kullandı.

ÖRGÜT, KÜRDİSTAN`DAKİ TÜM MUHALİF YAPILARI TASFİYE ETMEYİ HEDEFLEMEKTEDİR

6-8 Ekim tarihinde yaşanan saldırılara da değinen Yılmaz, “Çözüm sürecinin sağladığı imkânlarla alan hâkimiyeti kurmaya çalışan örgüt,  Kürdistan`daki tüm muhalif yapıları tasfiye etmeyi hedeflemektedir. Örgüt lideri Öcalan`ın talimatıyla 6-8 Ekim`de birçok ilde rakip görülen kişi ve kurumlara yönelik eylemler gerçekleştirilmişti. 7 Ekim`de örgütün katliamlarına maruz kalan Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının bir kısmı yakalanıp haklarında iddianame hazırlanmıştır. Fakat bu iddianamede azmettiricilerin adlarına yer verilmemiştir. Yandaş kitlesini sokaklara eylem yapmaya çağıran başta örgüt lideri Öcalan, Cemil Bayık, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş,  Diyarbakır il Eş Başkanı dâhil diğer hedef gösterenlerin de bu iddianameye dâhil edilmeleri gerekirdi. Bu katliamda örgüt ne kadar suçlu ise olaylara müdahale etmeyen devletin kolluk güçleri de o kadar suçludur. Halkı koruma görevini yapmayan görevlilerin de tespit edilip haklarında yasal işlem yapılması gerekirdi” dedi.

İÇ BARIŞI SAĞLAMAK ÖNCELİKLİ HEDEFLERİMİZDENDİR

Kürdler arasındaki ihtilafları sonlandırarak, barışı tesis etmenin öncelikli hedefleri arasında olduğunu aktaran Yılmaz, “Kürdistan`a kalıcı barışın ve huzurun gelmesinin yolunun Kürdlerin kendi iç barışını sağlamalarından geçtiğine inanıyoruz. Kendi iç barışlarını sağlayamayanların diğer kavimlerle yaptıkları barışlar kalıcı olamaz. Bu nedenle Kürdistan`daki ihtilafların, kavgaların ve çatışmaların son bulması elzemdir. Kürdlerin farklı siyasi kesimleri bir arada yaşama kültürünü geliştirmek zorundadırlar. Kürdler arası ihtilafları sonlandırarak, iç barışı sağlamak öncelikli hedeflerimizdendir” dedi.

HALKIN GÜR SESİ MECLİSİN DUVARLARINDA YANKILANMALIDIR

HÜDA PAR Eski Genel Başkanı ve Diyarbakır bağımsız Milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçildikleri taktirde, halkın gür sesinin meclisin duvarlarında yankılanacağını söyledi. Yapıcıoğlu,  mecliste bulunan mevcut siyasi partilerin halkın sorunlarını göz ardı ettiğini belirterek, “Artık zamanı gelmiştir. Mecliste İslami bir muhalefet partisi olmalı ve halkın gür sesi meclisin duvarlarında yankılanmalıdır” dedi.

MECLİSTE SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR

Bu ağır yükün kendilerinin sorumluluğunu arttırdığını belirten Yapıcıoğlu, şunları söyledi: “Temamızda da belirttiğimiz gibi ‘Mecliste söyleyecek sözümüz var` meydanlarda çok söyledik. Yeri geldiğinde muhataplarımızla karşılaştığımızda onların yüzlerine de çok söyledik. Gerek halkımızın huzurunda, gerekse de partimizin birçok programında dile getirdik. Artık zamanı gelmiştir. Mecliste İslami bir muhalefet partisi olmalı ve halkın gür sesi meclisin duvarlarında yankılanmalıdır” ifadelerini kullandı.

SİYASETİN GÜNDEMİ İLE MİLLETİN GÜNDEMİ BİRBİRİYLE ÖRTÜŞMÜYOR

Sadece söylemle bir şeylerin olmayacağını; çalışmanın, koşmanın ve yorulmanın çok gerekli olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Tek başımıza koşmamızın bir anlamı olmayacaktır. Seçimlere yaklaştığımız için siyasiler her gün reklamlarda boy gösteriyor. Her gün bir şeyler tartışılıyor. Ama emin olunuz biz o kanaatteyiz ki siyasetin gündemi ile milletin gündemi birbiriyle örtüşmüyor. Siyasetçiler birbirleriyle didişmekten milletin sorunlarına çare aramayı adeta unutmuşlar. Hatta milletin neyi kendine dert edindiğini de unutmuş gibi görünüyorlar.” dedi.

SİSTEM SORUNU 100 YILDIR VARDIR VE HER ALANDA DEVAM ETMEKTEDİR

Çözüm sürecinde muhatapların kendi parti veya örgütsel çıkarlarını ön plana çıkardıklarını ve halkın çıkarları için kimsenin bir şey yapmadığını aktaran Yapıcıoğlu, “Onlara Memleketin meselesini sorarsanız ‘Öcalan`ın özgürlüğü` derler. Başka bir mesele yokmuş gibi davranıyorlar. Çünkü Öcalan özgürleşirse bütün Kürdler özgürleşir düşüncesi var. Bu memleketin bundan başka hiç bir sorunu yok mu? Yani özgürleşirse sorunlar bitmiş mi olacak? Hükümet çözüm sürecinde sadece elinde silahı olan Kürdlerin, elindeki silahı almak veya çatışmaları bitirmek istiyor. 2 yıllık çatışmasızlıktan sonra Kürd sorununun bittiğini söylediler. Aslında sorun Kürdler değildir, asıl sorun sistemdir. Sistem sorunu 100 yıldır vardır ve her alanda devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

HALKIMIZIN GÜNDEMİNİ MECLİSE TAŞIYACAĞIZ

 “Milletin gündemini gür bir şekilde meclis gündemine taşıyacağız” diyen Yapıcıoğlu, “Sistem hâlen halkın değerleriyle barışmış değil. Millet adına siyaset yaptığını söyleyenlerin derdi başka. Şüphesiz milletin derdi ile dertlenip onun gündemini kendine gündem edinen vardır. Lakin onların da sesi çıkmıyor. Biz milletin gündemini gür bir şekilde meclis gündemine taşıyacağız. Bunun için gayret sarf edeceğiz. Lakin neticenin ancak çalışma sonucu ve Allah`ın takdir etmesiyle olacağını unutmamalıyız. Dünyalık makam olarak görünürde yüksek gibi görünen sandalyeler, yükseldikçe bizim kardeşlerimize ve milletimize karşı tevazudan dolayı başımız biraz daha öne eğilecektir” diye konuştu.

HÜDA PAR`IN DESTEKLEDİĞİ BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTI

HÜDA PAR`ın düzenlediği aday tanıtım programı sonrası açıklamalarda bulunan bağımsız milletvekili adayları, seçilmeleri halinde meclisin rengini değiştireceklerini dile getirdiler.

SALİH DEMİR: HALKIMIZIN GÖNLÜNÜ CELP ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Halka hizmet etmeyi Hakk`a hizmet etmek olarak gördüklerini söyleyen HÜDA PAR Adana bağımsız Milletvekili adayı Salih Demir, seçimde Hz. Muhammed`in “İnsanların efendisi insanlara hizmet edendir” hadisiyle yola çıktıklarını belirterek, “Halkımızın gönlünü celp etmeye çalışacağız. Hakkı ve hakikati konuşacağız. İnşaallah doğruların yanında olacağız. Doğruların adresi olacağız. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Rabbim utandırmasın.  Bütün kardeşlerime başarılar dilerim.” dedi.

MEHMET MEHDİ OĞUZ: VAN HALKININ SESİ OLMAYA ÇALIŞACAĞIM

Partisinin kendisine bu görevi vermesinden dolayı parti genel merkezine teşekkür eden HÜDA PAR Van bağımsız milletvekili adayı Mehmet Mehdi Oğuz,  “İnşaallah bize tevdi edilen bu emaneti en güzel şekilde yerine getirerek onları mahcup etmeyeceğiz. İslami bir muhalefetin meclise taşınması açısından son derece faydalı olduğu düşüncesindeyiz. Bu amaçla genel seçimlere bağımsız adaylar olarak girdik. İnşaallah, Rabbim nasip ederse halkımız teveccüh gösterirse mecliste de onların sesi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

MEHMET YAVUZ: CİDDİ BİR İŞİMİZİN OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ

Parti karar organlarının bu görevi kendisine tevdi etmesinden dolayı sevindiğini belirten Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, “Sayın genel başkanımızın ifade ettiği gibi sorumluluğumuzun artmış olmasından dolayı ciddi bir işimizin olduğunun da bilincindeyiz. Ben Cenabı Allah`tan şunu niyaz ediyorum. Allah-u Teâlâ bize, bu davaya hizmet edebilecek bir anlayışı, bir feraseti, bir basireti versin. Kendi yolunda ayaklarımızı sabit kılmayı nasip etsin bizlere.” diye konuştu.

AYDIN GÖK: İSLAMİ MUHALEFET OLARAK SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR

Partilerinin kuruluşundan hemen sonra yerel seçim tecrübesi yaşadıklarını ifade eden Batman Bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, “Mecliste söyleyecek sözümüz var. İslami muhalefet adına, ondan sonra Türkiye için Kürdistan için söyleyecek sözlerimiz var. Adaylarımız hamdolsun bulundukları toplumda doğru, dürüst, adil insanlar olarak biliniyor” şeklinde konuştu.

SAİD ŞAHİN: RABBİM UTANDIRMASIN

Seçimlere parti olarak girmek istediklerini fakat yüzde on seçim barajından dolayı parti olarak giremediklerini belirten Bingöl bağımsız milletvekili adayı Said Şahin, “Dokuz ilde bağımsız ve hür adaylarla gireceğiz. Partimizin kararı olarak illerdeki seçmen kitlesinin, tabanın, teşkilatın teveccühü olarak dokuz adayla bağımsız olarak seçimlere gireceğiz. Bingöl`de de bizi uygun gördüler. İnşaallah layık olmaya çalışacağız. Mazlum ve mağdur halkımızın da ihtiyacını göz önünde bulunduracağız, bu seçim Hür Dava Partisinin mecliste olacağı seçim olacak” açıklamasını yaptı.

MAHMUT KILINÇ: HALKIMIZIN İSTEKLERİ İÇİN YOLA ÇIKTIK

HÜDA PAR adaylarının seçim barajından dolayı bu şekilde seçime girdiğini belirten Mardin bağımsız milletvekili adayı Mahmut Kılınç, “ Bu yüzden de Kürdistan`ın 9 şehrinde HÜDA PAR adayları belirlendi. Biz inanıyoruz ki memleketimize ve ülkeye güzellik getirirler. Hüda Par adayları seçimden sonra meclise girseler halkımız da görecek ki farklı bir siyaset yapacağız. HÜDA PAR adayları Kürd milletinin arasından çıkmışlar. HÜDA PAR adayları kendilerine düşen bütün hizmetleri yerine getirecekler” ifadelerini kullandı.

ŞEHZADE DEMİR: İNŞAALLAH GÜZEL NETİCELER ALACAĞIZ

Şırnak`ın; bölgenin ve Türkiye`nin en sıkıntılı yerlerinden birisi olduğunu vurgulayan Şırnak bağımsız milletvekili adayı Şehzade Demir, “Şırnak, Türkiye`deki sıkıntıların yansımalarının en fazla hissedildiği yerdir. Mağduriyetlerin en fazla yaşandığı yerdir. Sıkıntıları biliyoruz. Mağduriyetleri biliyoruz. Ve çözüm yollarını da biliyoruz. Uzun yıllardan beri sorunların içerisinde olmamız hasebiyle sorunların çözümü noktasında ciddi tecrübelerimiz vardır” diye konuştu.

CENGİZ KARAKAYA: İSLAM ÜMMETTİ İÇİN VARIZ

Meclise girdikten sonra halkın maslahatı için çalışacaklarını kaydeden Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya, “Biz İslam ümmeti için varız. Onların desteğiyle eğer meclise gidersek, İnşaallah elimizden geldiği müddetçe bu halkın maddi-manevi menfaatleri için çabalayacağız. Halkımızdan isteğimiz dualarını eksik etmesinler, desteklerini eksik etmesinler.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR`IN DESTEKLEDİĞİ BAĞIMSIZ

MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ ÖZ GEÇMİŞLERİ

Zekeriya Yapıcıoğlu: 1966 yılında Batman`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman`da tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Yapıcıoğlu,  Sosyal Sigortalar Kurumunda kurum avukatı olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Diyarbakır`da serbest avukatlığa başlayan Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`ın ilk kuruluşunda teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcılığını yaptı. HÜDA PAR`ın 1. olağan kongresinde genel başkanlığa seçilen Yapıcıoğlu, bağımsız adaylık için bu görevinden istifa etti. Yapıcıoğlu, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Sait Şahin: 1974 yılında Elazığ`ın Palu ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Palu`da okudu. Elazığ Lisesi`nde başladığı liseyi Palu Lisesi`nde bitirdi. Lisans eğitimini Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü`nde tamamladı. 1998-2000 yılları arasında Bingöl merkezde Türkçe öğretmenliği yaptı. Elazığ İhya-Der Genel Başkanlığı yapan Şahin, 2006 yılından, kapatıldığı tarihe kadar Mustazaf-Der`in İstanbul şube başkanlığını yaptı. HÜDA PAR`ın kurucu üyesi olan Şahin, en son HÜDA PAR`ın dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı ve parti sözcülüğü görevini yürütüyordu. Doğruhaber Gazetesi köşe yazarlığı yapan Şahin, evli ve dört çocuk babasıdır.

Mehmet Yavuz: 1974 yılında Adıyaman`ın Kâhta ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kâhta`da tamamladı. Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Yavuz,  Kahramanmaraş ve Adıyaman`da değişik okullarda Türkçe ve edebiyat öğretmenliği görevlerinde bulundu. Özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik ve idarecilik yapan Yavuz, iki yıla yakın özel bir televizyon kanalında programcılık yapmıştır. HÜDA PAR`ın kurucu üyesi olan Yavuz,  son olarak HÜDA PAR`ın genel sekreterliği ve parti sözcülüğü görevini yürütüyordu. Yavuz, evli ve dört çocuk babasıdır.

Salih Demir: 1971 yılında Mersin`in Tarsus ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana`da tamamladı. 1992 ile 2000 yılları arasında çeşitli merkezlerde resmi imamlık yapan Demir, 28 Şubat uygulamaları nedeniyle görevinden alındı. Kapatılan Mustazaf-Der`in Tarsus şube başkanlığını yapan Demir, Tesettür Seferberliği Platformu`nun başkanlığını yürüttü. HÜDA PAR`ın kurucu üyesi olan Demir, 1. olağan kongreye kadar  HÜDA PAR`ın Mersin il başkanlığı görevini yürüttü. Demir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Aydın Gök: 1966 yılında Batman`ın Öğütlü köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman`da tamamladı. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi`nden doktor olarak mezun olan Gök, uzun yıllar Batman`da devlet hastanesi ve çeşitli sağlık ocaklarında doktorluk yaptı. Batman`da faaliyet yürüten Sağlık ve Çevrecilik Derneği ile İstanbul`da faaliyette bulunan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği`nin genel başkanlığını yaptı. HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı`nın kurucu başkanı olan Gök, 2014 yerel seçimlerinde HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı oldu. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Gök, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Cengiz Karakaya: 1975 yılında Bitlis`te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bitlis`te tamamladı. Bitlis`te sivil toplum kuruluşu Best-Der`de yönetim kurulu üyeliği yapan Karakaya, 2014 yerel seçimlerinde HÜDA PAR`ın Bitlis belediye başkan adayı oldu. Karakaya, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Mahmut Kılınç: 1970 yılında Kızıltepe`de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kızıltepe`de, lise öğrenimini Mardin`de tamamladı. Lisans eğitimine sosyoloji bölümünde devam eden Kılınç, Mardin`in Kızıltepe ilçesinde 7 yıl boyunca resmi imamlık yaptı. Kapatılan Mustazaf-Der`in Kızıltepe başkan yardımcılığı görevinde bulundu. HÜDA PAR Kızıltepe ilçe teşkilatı kurucu üyesi olan Kılınç, son olarak başkan yardımcılığı görevlerini yürütmekteydi. Özel radyo ve televizyonlarda programcılık, Doğruhaber Gazetesi`nde yazarlık yapan Kılınç, İslam tarihi ile Kürt dili ve edebiyatı alanlarında araştırmalar yapmaktadır. 2014 yerel seçimlerinde HÜDA PAR`ın Mardin belediye başkan adayı olan Kılınç, orta düzeyde Arapça bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Şehzade Demir: 1974 yılında Şırnak`ın, İdil ilçesinin Çığır köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Nusaybin`de tamamladı. Çeşitli İslami sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi olan Demir, Doğruhaber Gazetesi, İnzar ve Müjde gibi ilim ve kültür dergilerinde araştırma ve köşe yazıları yazdı. HÜDA PAR`ın kurucu üyesi olan Demir, halen HÜDA PAR`ın genel idare kurulu üyesi olup, evli ve dört çocuk babasıdır.

Mehmet Mehdi Oğuz: 1973 yılında Van`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van`da tamamlayan Oğuz, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun oldu. 1998 yılında Hâkimlik Sınavı`nı kazanan ve Hâkimlik stajına başlayan Oğuz, 2000 yılında 28 Şubat uygulamaları kapsamında görevden alındı. Kapatılan Mustazaf-Der`in Van şube başkanlığı ve genel merkez yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. HÜDA PAR`ın kurucu üyesi olan Oğuz, son olarak HÜDA PAR`ın sosyal işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. 2014 yerel seçimlerinde HÜDA PAR`ın Van büyükşehir belediye başkan adayı olan Oğuz, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir