• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Kaleme Haykırış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ey kalemim,ne diye duruyorsun.Hadi yazsana.Evet yazmanı bekliyorum. Neden yazmıyorsun?
Coğrafyamızda, bu denli zulümler yaşanıyorken niye yazmıyorsun?Müslüman kardeşlerimiz, Kurban Bayramında, ihtiyaç sahibi ve mağdur ailelere kurban eti dağıtırlarken korku filmlerinde bile rastlamadığımız ölüm seanslarına tabi tutuluyor.Üçüncü katlardan atılıyor, bu yetmiyor yere atıldıktan sonra kafaları taşlarla eziliyor, bu da yetmiyor mübarek bedenleri acımasızca yakılıyor, bu da yetmiyor...
Ne oldu, ey kalemim niye devamını getirmiyorsun? Yoksa insanlarda olmayan merhamet duygusu, sen de mi husule geldi?Vicdanı körleşmiş insanların! yaptığı bu vahşeti anlatmak sana ağır mı geldi?Bunları dile getirmeye mürekkebin mi yetmedi?
Cevabın her ne olursa olsun, yazmalısın ey kalemim!Yaşanan bu öldürme sahnelerini anlatmalısın, duyurmalısın mazlum insanların feryadını yeryüzünün her tarafına.Dağları taşları inletmelisin.
Yazdıkların tarihe geçmeli.Ava çıkan vahşi timsahların, başlarını öne eğdirmeli.Aslanlar ellerini açıp Ya Rabbi bu barbarları kahru perişan et demeli.Anne hayvanlar, yavrularını sütten kesmeli.Yas tutup mateme durmalı.Bunları okuyanlar okuduklarından utanmalı.Senin yazacakların inkılabi ışık nuru uyandırmalı imanlı gönüllerde.Gayretsizlere gayret vermeli. Yeryüzünde varsa eğer Ebu Bekirler, Ömerler, Osmanlar, Aliler (Allah hepsinden razı olsun) onları da bu yaşanan zulümlerden haberdar etmeli. Bir an bile durmadan yazmalısın, ey kalemim!
Peygamber Efendimiz(s.a.v),bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor: ''Ümmetimin, derdiyle dertlenmeyen bizden değildir.'' Ve bir başka hadisi şeriflerinde ''Zulme, karşı sessiz kalan dilsiz şeytan gibidir.''
Ey kalemim görüyorsun ya ümmet bu dert ile dertlenmiyor. (Gerçi ümmet ne ile dertlendiğini de bilmiyor ya neyse bu aramızda kalsın bu mevzuya girmeyelim) Büyük bir kesimin ise bu yaşananlardan haberi bile yok. Olsun ey kalemim onlar bu derdi yüklenmekten kaçınsınlar. Bırak insanlar bu zulme sessiz kalarak şeytanlaşsınlar. Bari bu yükü sen yüklen ümmetin derdiyle sen dertlen. Kurbanın olayım şeytanımız çok bari sen şeytanlaşma.
Ve şunu iyi bilmelisin ki ey kalemim bunu başarmak pekte kolay olmayacak. Bu yolda hırpalanacaksın, yorulacaksın, kınanacaksın ama kınayıcıların, kınamasından korkmayacaksın. Bu pürüzlere aldırmayıp yılmadan, yorulmadan yazacaksın ey kalemim! Sen yazdıkça düşmanların artacak. Rahatsız ettiğin ağa babaların hedef tahtasına oturacaksın. Küresel emperyalist güçlerin, tahtını sallayacaksın.Sen yazdıkça onların tahtları sallanacak.Taki tahtları kırılana kadar yılmadan yazacaksın.
Bir umut, belki bu zulmü yapanların, bunlara destek olanların, bunlara alkış tutan, zılgıt çeken vicdansızların olmayan vicdanları sızlar. Sen yeter ki susma yaz ey kalemim. Zaten Kur'an okuyan bülbüller susmayacak. Hiçbir güç onları susturamayacak.
Senden bir ricam da olacak. YASİN'imin ve diğer bütün şehitlerimin isimlerini altın harflerle yaz.Olur mu ey kalemim?

 

Nuri Avcı / Siirt

Bu haberler de ilginizi çekebilir