• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2509.267
  • ...
Adana'da çöp aktarma istasyonlarının temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca, Karataş, Tufanbeyli, Saimbeyli, Kozan, İmamoğlu, Ceyhan, Aladağ, Yumurtalık ve Karaisalı ilçelerinde yapılacak çöp aktarma istasyonlarının temel atma töreni gerçekleştirildi.  

Karataş’taki törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ile Karataş halkı katıldı.

9 ilçede yapılacak, çöp toplama merkezleriyle ilgili ortak temel atma töreninde bir konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Çevremizi, doğal güzelliklerimizi bize Cenab-ı Allah bahşetti. Biz de bu güzelliklerimizi, çocuklarımızın da yararlanabileceği şekilde korumalıyız. Bugün bu amaca hizmet edecek tesislerin temelini atıyoruz. Her gün yüzlerce ton  çöpün ilçelerimizde doğaya zarar vermesi engellenecek ve atıklar çöp toplama istasyonlarından alınarak toplanacak ve Adana’daki tesislerimize ulaştırılacak.” dedi.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş ise yatığı konuşmada, “Amacımız doğanın daha yeşil ve temiz kalmasını sağlamaktır. İlçelerde yapılacak aktarma istasyonlarında toplanacak atıklar, Sofulu Katı Atık Entegre Tesisi’ne getirilecektir. Aktarma istasyonlarının faaliyete geçmesinin ardından, çok sayıda araçla 24 saat hizmet verilecektir. 2014’te Adana’da 110 bin ton evsel atık ortaya çıkmıştır. Şu anda Sofulu’daki tesisimize günlük giren çöp miktarı bin 800 tondur. Aktarma istasyonları devreye girince günlük 2 bin 200-2 bin 400 ton atık toplanacaktır. Bu çöplerin geri dönüşüme girmesi sağlanacak. Böylece hem maddi olarak katkı sağlanacak, hem de çevresel anlamda sorunlar azaltılacaktır.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir