• DOLAR 32.481
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2435.833
  • ...
Ey İmam! Mektebin Kahramanlar Mezun Etmeye Devam Ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

22 Mart 2004 sabah vakti. Siyonist işgal rejimine bağlı savaş uçakları Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas) kurucusu ve Filistin halkının manevi babası Şeyh Ahmed Yasin`e suikast düzenlemek için havalandı. İşgale karşı direnen, sabır gösteren, düşmana baş eğmeyen Şeyh Yasin, Gazze`nin Sabra mahallesindeki evine yakın El-Mecma` Mescidinde sabah namazını kılıp evine dönerken düşman uçaklarının attığı kalleş füzelerle şehit oldu. Saldırı sonucu şehit olan ve yaratıcısına dönen İmam Yasin, her türlü iyilik ve ihsan sahibi olan Rabbinden dilediği güzel bir ölümle hayattan ayrıldı.

İmamın şehadet yıldönümü nedeniyle kaleme alınan bazı notları ve mesajları paylaşmak istiyorum. Mesajları paylaşan kişilerin değindikleri büyük şahsiyetin hayatında güzel terbiye örnekleri, sabır ve sebat, cihad ve fedakârlık konusunda pratik dersler var. O, ismi tarihin güzel sahifelerinde parıldayan; Allah`ın dini ve peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s)`in sünneti üzerinde yürümek isteyen ve onun izini takip etmek isteyenler için hayatı aydınlatan bir yıldızdır.

Yasir Zeatire: “İnsanlık tarihi, bedensel olarak böyle vasıflara sahip birine şahit olmamıştır. Bir halkı ihya etti ve bir ümmete ilham kaynağı oldu. Şeyh Yasin`in hayatı gayet parlak, şehadeti de bir o kadar destansıdır.”

Muhammed Eş-Şeyyib: “Felçli bir şeyh. Kafası bedensiz. Başkasının yardımıyla ancak hareket edebilen bir kişi… Talebeleri nasıl da dünyayı ayağa kaldırıp, oturttular… Yenilmez düşman ordusunun burnunu nasıl yere sürttüler ve kibrini kırdılar?”

İzzet Er-Reşak: “Hamas kurucusu Şeyh Ahmed Yasin`in şehit edilmesinin üzerinden 11 yıl geçti. Düşünce ve cihadıyla inşa ettiği medresesi hâlâ kahramanlar mezun etmekte ve bu kahramanlar zaferler kazanmayı sürdürmektedirler…”

Cabir El-Harmi: “Ey Mücahitlerin Şeyhi! Sen rahat uyu, gözün arkanda kalmasın. Öğrencilerin yürüyüşünü tamamlıyorlar... Taş atmaktan uçak yapmaya geldiler…”

Mehna El-Habil: “Şehid Ahmed Yasin`in hayaleti hayatında düşmanı rahat bırakmadığı gibi, şehadetinden sonra da rahat bırakmadı. Bu, başlattığı projenin başarı gösterdiğinin işaretidir.”

Hamad Eş-Şami: “Şehid Ahmed Yasin`den bir düşünce iman ile güçlenince zayıf bir bedende bile olsa düşmanın tanklarından daha güçlü olduğunu öğrendik…”

Halid En-Ni`me: “Bugün Ahmed Yasin`in şehadetinin yıldönümü. Gerçek ve doğru bir direnişçi, ilkeli bir adamdı. İnsanların maske taktıkları bir zamanda onun gibilerine ihtiyacımız var… Allah rahmet eylesin…”

İsa Ceraba: “Onu öldürmekle, bitireceklerini sandılar. Hâlbuki onlar onun ölümünde yeni bir doğumun olduğunu bilmiyorlardı… Öldürdükleri kişi şehit olarak doğdu…”

Allah büyük mücahide rahmet eylesin. Onu şehitlerden kılmasını Allah`tan niyaz ediyoruz. Allah peygamberlerle, sıddik, şehit ve salihlerle beraber kılsın. Onların arkadaşlıkları gerçekten güzeldir.

Şeyh İmam Ahmed Yasin şöyle demişti: “Bizler şehadetin taliplileriyiz. Bu dünyaya karşı hırslı olanlardan değiliz. Bu hayat, ucuz ve boştur. Biz, ebedi olan hayat için çalışıyoruz….”

İbrahim Abdurrezzak Al İbrahim - Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir