• DOLAR 32.565
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2427.263
  • ...
"Tüm Mersinliler Kutlu Doğum Etkinliğine davetlidirler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, yarın saat 13.30`da Tevfik Sırrı Gür Stadı Mitin Alanı`nda ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed (S.A.V)` adlı Kutlu Doğum Etkinliği düzenleyecek.  Etkinlik öncesi program hakkında açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin Koordinatörü Ercan Fidan, tüm Mersinlileri etkinliğe davet etti.

Peygamber Efendimizin kutlu veladetleri münasebetiyle her yıl Türkiye`nin dört bir yanında Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Kutlu Doğum etkinlikleri yaptıklarını hatırlatan Fidan, bu yıl da ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed (S.A.V) adlı bir etkinlik yapacaklarını belirtti.

"20 bin CD ücretsiz dağıttık"

Etkinlik öncesi yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Fidan şunları söyledi: “Bu etkinliğine hazırlık olarak bazı çalışmalara yaptık. Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir olmak üzere dört bir yana afişlerimizin ulaşması ve asılması noktasında kardeşlerimizle beraber gayret ettik. 50 bin el ilanı ve Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu sene hazırlanan ilahi ile ezgilerin içerisinde bulunduğu Kürtçe- Türkçe olmak 20 bin CD`yi ücretsiz olarak evlere dağıttık. Bu el ilanları ve CD`ler ile halkımızı etkinliğe davet ettik. Bu kapsamda Mersin`de bulunan 30`a yakın STK`yı ziyaret ederek kendilerini ve üyelerini etkinliğe davet ettik."

“Etkinliğin halka duyurulması için elimizden geleni yaptık”

Mersin`de bulunan halkın etkinlikten haberdar olması için elinde gelen tüm gayretlerini sarf ettiklerini ifade eden Fidan şöyle devam etti: “Mersin`de bulunan camii imamları, mahalle muhtarları, Kur`an kursu hocalarını, sendikaları, toplu taşıma araçlarının kooperatiflerini ziyaret ettik. Hem onları etkinliğe davet ettik. Hem de araçlarına afiş asma noktasında teklifte bulunduk. Onlarda, talebimizi müspet bularak afişlerimizi araçlarına asılması için izin verdiler. Bu çerçevede bine yakın araca araçlar için hazırlanmış olan afişlerimizi astık. Mersin`in işlek caddelerin de bulunan bilbordlara ve raketlere reklam verdik. Merkez ilçelerde etkinliğin duyurulabilmesi için 10 adet anons aracı gezecek ve Mersin`de yayın yapan 5 ve Akdeniz Bölgesi`nde yayın yapan bir radyoya reklam verdik.  Halkımızı etkinliğimizde haberdar edebilmek adına elimizden gelen bütün gayreti sarf ettik.”

“Peygamber Efendimiz her şeyiyle eşsizdir”

Amaçlarının Peygamber Efendimizi tekrar halka tanıtmak olduğunu söyleyen Fidan, etkinlik adının ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed (S.A.V) seçilmesi hakkında ise, “Etkinlik adının, ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed (S.A.V)` seçilmiş olması elbette ki böyle tesadüfü değildir. İçerisinde yaşadığımız asra baktığımızda dünyanın dört bir yanında insanların kendilerini lider ve önder olarak gördüğü kimseler vardır. Biz bu insanlarına baktığımız vakit ne yazık ki dünya üzerinde adaleti ikame etme noktasında. Mazlum ve mustazaf hakların haklarını sorma ve haklarını iade etme noktasında geri kaldıklarını, eksik kaldıklarını görmekteyiz. Peygamber Efendimize baktığımız vakit kendisi bunda bin 400 yıl öncesinde yaşamış olmasına rağmen onca kıt imkânlar içerisinde, onca sıkıntılar içerisinde yaşadığı topluma adaleti getirmesi, adaleti ikame etmesi. Mazlum ve mustazaf insanların haklarını iade edilmesi ve ister Müslüman olsun ister gayri Müslim olsun her kese adalet ile muamele ettiğini görebilmekteyiz. Gerçek manada Peygamber Efendimizin her konuda eşsiz olduğunu bu topluma, bu millete, bu halka ve inanan insanlara ve Peygamber Sevdalısı olan kardeşlerimize hatırlatma adına böyle bir etkinlik ismi belirledik” ifadelerine yer verdi.

Tüm Mersinlileri etkinliğe davet eden Fidan, son, “Şimdiden Mersin`de ki tüm halkımızı, tüm Peygamber Sevdalıları`nı onlar için yapacağımız Kutlu Doğum etkinliğine davet ediyoruz. Tüm kardeşlerimiz yarın Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde yapacağımız Kutlu Doğum etkinliğine davetlidir. Allah hayırlara vesile etsin." İfadelerini kaydetti. (Osman Öksüz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir