• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Kızıltepe`deki kutlu doğum etkinliğine katılım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Türkiye`nin dört bir yanında düzenlenen kutlu doğum etkinlikleri kapsamında yarın Mardin`in Kızıltepe ilçesi  otogar miting alanında gerçekleştirilecek ‘Eşsiz önder Hz. Muhammed` konulu kutlu doğum etkinliği  programının hazırlıkları sona erdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe temsilcisi Nurettin Geşgin, Kızıltepe ilçe merkezinde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek yarın yapılacak kutlu doğum etkinliği hakkında basın açıklaması yaptı.

Yapılacak Kutlu doğum etkinliği için tüm hazırlıkların bittiğini söyleyen Geşgin, “Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe temsilciliği olarak yarın saat 13.00 ile 17.00 arasında kutlu doğum etkinliği düzenleyeceğiz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Kızıltepe ve mahallelerine (köylerine) 10 bin Türkçe ve Kürtçe el ilanı ile Peygamber efendimizin mevlidine has olarak hazırlanan CD`leri ev ev dolaşarak dağıttık. İşyerlerine, ilçe merkezinde ve köylerde bulunan tüm camilerin kapılarına 2 bin afiş astık. Ayrıca sesli anonsla Pazar günü öğleye kadar hem ilçe merkezinde hem de ilçe merkezine yakın mahallelerde (köylerde) halkımızı kutlu doğum etkinliğine davet edeceğiz.” dedi.

İlçe merkezi dışında köylerde de kutlu doğum etkinliği düzenleyeceklerini belirten Geşgin, “Kızıltepe ilçe merkezi dışında 10 mahalleden (köyden) gelen istek üzerine Kızıltepe kutlu doğum etkiliğinden sonra peyderpey bu köylerde de kutlu doğum etkinliklerimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Küçükten büyüğe tüm Kızıltepe halkını kutlu doğum etkinliğine davet eden Geşgin, şöyle devam etti: “Peygamber efendimiz model olarak yaşantısıyla getirdiği mesajlarıyla güzel bir örnektir ve bütün dertlerin devasıdır. İnşallah hem Peygamber Efendimizin kutlu mesajı iletilecek, günün anlam ve önemine binaen konuşma yapılacak. İlahi sanatçıların seslendireceği ezgilerle çok coşkulu, çok güzel bir etkinlik olacak.”

Programda, tiyatro ekibinin sahne alıp bir sahabeyi canlandıracağı kısa bir gösteri yapacağını ve kız ilahi grubunun ilahi ve şiir seslendireceğini belirten Geşgin, son olarak “Çok güzel ve huzurlu bir etkinlik olacağına inanıyoruz. Bütün halkımızı küçükten büyüğe, kadından erkeğe, böylesine eşsiz bir önder olan peygamber efendimizin mesajını yeniden halkımıza duyurabilmemiz için köylerden olsun, ilçe merkezinden olsun yarın saat 13.00 ile 17.00 arası Kızıltepe otogar miting alanına tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir