• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Bitlis`in Mutki ilçesinde Kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etkinlikte Mutki`nin seyitleri, nakşileri ve şeyhlerinin İslam`ın her tarafa girmesi için ellerinden gelen bütün çabayı gösterdikleri dile getirildi.

Mutki ilçe halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen programa konuşmacı olarak Bitlis Best Der başkanı Emrullah Uysal katıldı.

Musab Dalgan`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program,   mevlithanların okuduğu mevlidi şerif ile devam etti. Mevlit okunması sırasında bazı katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadığı gözlemlendi.

Programda  selamlama konuşması yapan Best Der üyelerinden Bülent Kıyağan, gençlerin şu anda yerlerinin kahve köşeleri olmaması gerektiğini belirterek, “Gençler! Sizin yeriniz şu an kahve köşeleri değildir.   Resulullah`ın (sav) ashabına bakın. Kırk yaşından itibaren, yaşça ondan büyük olan 5-6`sı dışında kendisinin etrafındaki sahabelerin hepsi gençtir. Usame Bin Zeyd 17 yaşında ordu komutanlığı yapmıştır. 17 yaşındaki gençlere bakalım nerdeler? Gençler!Resulullah`ın yaşamış olduğu gençliği kendinize örnek alın ve öyle yaşayın. Sadece kendinizden emin olun, El Emin olun. Kendinize bu sıfatı yakıştırın. İnşallah cennette Resulullah ile beraber olacaksınız. Esnaflar tüccarlar! Açın Resulullah`ın ticaretini okuyun. Vallahi onun ticareti size örnektir, SİZE rehberdir. O yüzden tüccarlar, esnaf kardeşlerimiz Resulullah`ı örnek alsınlar.” şeklinde konuştu.

Programda özlem ajans sanatçısı Burhanettin Ceba`nın okuduğu birbirinden güzel ilahi ve ezgiler ise programa ayrı bir renk kattı.

Programda Best Der Başkanı Emrullah Uysal yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ey Mutkililer! Gün gelecek Mutki`nin bütün dağları, bütün evleri ve bütün binalarında tevhit bayrakları  sallanacak. Ve bütün Mutkililer ‘Anamız babamız sana feda olsun ya Resulullah` diyecek. Resulullah`a selam ve salat getirilecek. Mutki`nin köyleri Peygamber sevdası ile coşacak. Gün gelecek bu meydan bizlere dar gelecek. Yüzlerce köyden yüzlerce insan Peygamber coşkusuyla Mutki meydanını inletecek. Çünkü bütün dünyanın Muhammed`e (sav) ihtiyacı vardır. Mutkililer eskiden bu yana, Peygamber sevdasına o kadar sahip çıktılar ki, canlarını ve mallarını feda ettiler. Mutki`nin seyitleri, Nakşileri ve şeyhleri İslam`ın her tarafa ulaşması için ellerinden gelen bütün çabayı gösterdiler. Bizler de bugün onların yolunu sürdürme adına burada toplandık.”

Uysal konuşmasında Allah-u Teala`nın peygamberleri insanlara yol gösterici olarak gönderdiğini belirterek, “Allah-u Teala yeryüzünde insanları pusulasız bırakmamıştır.  İnsanların pusulası peygamberler, alimler ve Allah`ın çizgisini takip eden Müslümanlar olmuştur. Ne zaman ki insanlar bozulmuş, ne zaman ki insanlar kendi mecrasından çıkmış, ne zamanki insanlar sapıtmış, Allah-u Teala o kavim için bir peygamber bir kurtarıcı göndermiştir. Ve bu peygamberler o kavimden para istememişler, mal, zenginlik istememişler, makam istememişler. Peygamberler insanları tek olan Allaha davet etmişlerdir.” şeklinde konuştu.

Etkinlik yapılan dua ile son buldu. (Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir