• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İmha Edilen Uyuşturucular Yeniden Piyasaya Sürülüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Diyarbakır`ın uyuşturucu karnesi üzerine hazırladığı rapor, ilde yaşanan vahim bir durumu ortaya koydu.

Diyarbakır`da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonları sonucu yakalanan uyuşturucunun büyük bir kısmının imha edilmeyerek yeniden piyasaya sürüldüğünü belirten rapora göre, Diyarbakır da yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucunun büyük bir kısmının imha edilemeyerek tekrar piyasaya sürüldüğünü ortaya çıkardı.

Rapora göre uyuşturucunun imha edilmeyişinin sebebi ise personelde oluşan bıkkınlık hali.

“Ele geçirilen uyuşturucu imal edilenin yüzde 10`u bile değil”

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığının Diyarbakır valiliği başta olmak üzere aralarında güvenlik birimlerinin de bulunduğu çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapılan görüşmeler neticesinde hazırlanan raporda bölgede ele geçirilen uyuşturucunun da imal edilen uyuşturucunun yüzde 10`u bile olmadığı ifade edildi.

“Ele geçirilen uyuşturucular tam olarak imha edilemiyor”

Yapılan görüşmeler sonucu hazırlanan raporda en dikkat çeken husus ise operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucunun yeniden piyasaya sürüldüğü bilgisi oldu. Yakalanan kenevirlerin yakılarak imha edildiği belirtilen raporda, kenevirin yanması çok zor bir bitki olduğu belirtilerek, uzun süren imha işleminin personele bıkkınlık yaşattığı için, imha edilmek için götürülen kenevirlerin imha işlemi sonrası yanmayan kenevirlerin tekrardan alınıp, piyasaya sürüldükleri ifade edildi.

“Personel narkotik alanında bilgi sahibi değil”

Raporda, özellikle dış ilçelerde kolluk güçlerinin uyuşturucu ile mücadelede yetersiz kaldığı belirtilirken, personelinde uyuşturucu ile mücadelede yetersiz kalmasının nedenlerine değinildi. Raporda, özellikle bu bölgelerde çalışan kolluk güçlerinin narkotik alanında iyi bir eğitimden geçirilerek, iyi bir denetimden geçirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.  Fikret Özkan  İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir