• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
TEİAŞ Türkiye`de elektrik neden kesildi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin farklı illerinde elektrikler kesildi. İnternet erişiminde de sıkıntı yaşandı. Sıkıntı halen sürüyor. İstanbul'da vatandaşlar metroda mahsur kaldıkları yönünde mesaj atıyor. TEİAŞ Türkiye\'de elektrik neden kesildi?

Bakan Yıldız'dan kesintilerle ilgili jet açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bir çok ilde meydana gelen enerji kesintileri ile ilgili açıklama yaptı.
Bakan Yıldız'ın açıklamaları şöyle;

Şebeke dediğimiz sistemde çökme meydana geldi. Bir çok ilde yeniden elektrik vermeye başladık. Bir kriz merkezimiz var tüm gelişmeler buradan takip ediliyor. Bir an önce bu sistemi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Çok uzun sürmeden bunu gerçekleştirmemiz lazım.

Kesintinin yaşandığı saatler arzın fazla talebin ise az olduğu saatler. O yüzden enerji yetersizliği diye bir şey yok. Başbakanımızın ''Terör saldırısı ihtimali'' ile ilgili şu an tam olarak net bir şey söyleyemem. Operasyonel hata mı yoksa bir siber sadırı mı takipteyiz. Bu işin bir çok sebebi olabilir. Ben şu an tüm ihtimalleri göz önünde bulundurup temkinli yaklaşmalıyım.

İşte elektrik kesintisinin nedeni
Türkiye'de çok sayıda ilde elektrikler kesildi. Saat 10.30 sıralarında başlayan kesintinin nedeni bilinmiyor. Resmi bir açıklama da şu ana kadar yapılmış değil.
Bir dağıtım şirketi yetkilisi, sorunun TEİAŞ'tan (Türkiye Elektrik Üretim A.Ş.) kaynaklandığını, bu konuda TEİAŞ'tan açıklama beklediklerini söyledi.

İstanbul'da vatandaşlar sosyal medyadan metroda ve Marmaray'da mahsur kaldıkları yönünde mesajlar atarken, elektrik şirketinin web sitesine yoğunluk nedeniyle ulaşılamıyor.

İstanbul Büyükşehi Belediyesi ise Twitter'dan metro seferlerinin durduğunu duyurdu.

Şu ana kadar, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Balıkesir, Kırklareli, Muğla, Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Sakarya, Düzce, Konya, Samsun'dan da elektriklerin kesik olduğu bilgisi geldi.
Kesintinin yaşanmadığı tek il
Ülke genelinde elektrik kesintisinin yaşanmadığı tek il olan Van oldu. Van'da enerjinin İran üzerinden alındığı için kesintiden etkilenmediği öğrenildi.

BEDAŞ'IN SİTESİ ÇÖKTÜ
BEDAŞ`ın “kesinti” sayfası yoğunluk nedeniyle çökmüş durumda.
İstanbul'un yoğunluk nedeniyle Bedaş'ın sitesine de ulaşılamadı. Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Samsun'dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.

İBB'DEN AÇIKLAMA VAR

Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle: Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır.

SANTRALLER ÇALIŞMIYOR

Türkiye'nin farklı illerinde elektriklerin kesildiğiyle ilgili bilgiler geliyor. Bazı yerlerde internet erişiminde de sıkıntılar yaşanıyor. İstanbul'da metroda mahsur kalan vatandaşların olduğu belirtiliyor.

Türkiye genelinde sebebi henüz belli olmayan bir elektrik kesintisi yaşanıyor.

İstanbul'da yoğunluk nedeniyle BEDAŞ'ın sitesine de ulaşılamıyor.

Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Samsun'dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.

BEYAZ MASA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Byükşehir Belediyesi'ne bağlı Beyaz Masa, Twitter hesabından, enerji kesintisi nedeniyle metro hatlarında seferler yapılamadığını açıkladı.

Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle: Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır.

KOCAELİ'DE DE ELEKTRİKLER GİTTİ
Kocaeli'deki yerel sitelerin haberinde kentte de elektriklerin gittiği belirtildi. Bir sitede yer alan haberde, "Kent genelinde büyük elektrik kesintisi yaşanıyor. Saat 10.30 sularında kentin büyük bir bölümünde elektrikler gitti. Kesinti nedeniyle pekçok fabrikada üretim durmuş durumdu. Kesintinin bir patlama sonrası kaynaklandığı iddia edilirken henüz SEDAŞ'tan bir açıklama yapılmış değil" denildi.

TRAKYA'DA HAYAT DURDU
Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinden Trakya Bölgesi de etkilendi. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri ve ilçelerine elektrik verilemiyor.Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli`de saat 10.45 sıralarında elektrikler kesildi. Türkiye`nin bir çok ilinde yaşanan elektrik kesintisinin TEİAŞ kaynaklı olabileceği belirtilirken, ekiplerin harekete geçtiği bildirildi. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş`den (TREDAŞ) yapılan açıklamada, kesinti nedeniyle vatandaşlardan çok sayıda başvuru alındığı kaydedildi.Alo 186 Çağrı Merkezi`nde başvuru nedeniyle yoğunluğun yaşandığı ve merkezin kilitlenmiş durumda olduğu ifade edildi.

ANKARA'DA HAYAT FELÇ
Elektrik kesintisi nedeniyle Ankara`da metro seferleri ile hızlı tren seferleri durdu, trafik sinyalizasyon sistemi çalışmıyor. Metro seferlerinin durması nedeniyle metroda uzun kuyruklar oluştu.

ANTALYA
Türkiye'nin birçok ilinde meydana gelen elektrik kesintisi, turizmin başkenti Antalya`yı da vurdu.Türkiye genelinde sebebi henüz belli olmayan bir elektrik kesintisi yaşanıyor. Elektrik kesintisiyle Antalya`da da birçok kurum ve kuruluş iş yapamaz hale geldi.

YÜKSEK HIZLI TREN SEFERLERİ ETKİLENDİ
Konya ile Ankara arasında sefer yapan TCDD`nin Yüksek Hızlı Trenleri de, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisinden olumsuz etkilendi.
Başkent'e yaklaştığı sırada kesinti nedeniyle seferi yarım kalan YHT`nin, yolcuları ne olduğunu anlamaya çalışırken, yaşananlara tepki gösterdi.

SOSYAL MEDYAYA FARKLI İLLERDEN MESAJ YAĞIYOR

-Sanırım istanbul genelinde elektrikler kesik ??

-Ankara ORAN Sitesi'nde elektrikler kesik..186 bozuk, aranmiyor. Surekli kesintiler oluyor 1 haftadir. Yetti artik. Ilgilen

-Ankara'da Kızılay'da elektrikler kesildi.

-Denizli de elektrikler kesildi,neler oluyor...

-Eskişehir'de de elektrikler yok

-Konya'da elektrikler gitti, buraya baktım şaka gibi TR nin bir çok yerinde ayni anda gitmiş...

-Manisa Soma, an itibariyle elektrikler yok.

-17 Ağustos 1999 yılından sonra ilk kez Türkiye'de sistem çöktü olarak adlandırılıyor elektrik kesintisi

-Bursa Gemlik elektrikler yok

-Çankaya'dan kızılay'a kadar elektrikler yokmuş metro çalışmıyor

Ege Bölgesi'nin hemen bütün illerinde elektrik kesik
Türkiye genelinde olduğu gibi Ege Bölgesi'nde de elektrik kesik. İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Balıkesir, Çanakkale ve Muğla'da, saat 10.36'dan beri elektrik yok. Buralarda metro ve tramvay gibi elektrikli raylı ulaşım sistemleri durdu. Trafik lambaları da çalışmadığından şehiriçi ulaşımda da aksamalar yaşanıyor. Jeneratörü olmayan kurum, kuruluş ve işyerlerinde çalışma yapılamıyor. Kesintinin sebebi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir