• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Savcı Kiraz olayı Şırnak'ta kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak’taki hakim ve savcılar, dün İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda DHKP-C örgütü tarafından rehin alınarak öldürülen savcı Kiraz’a yönelik saldırıyı kınadı.

 Şırnak Adliyesi önünde yapılan anma töreninde Şırnak Vali Yardımcıları Mustafa Akgül, Serkan Şeker, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Ağır Ceza Reisi Mehmet Demir, ilçe kaymakamları, savcı ve  hakimler ile kurum müdürlerinin yanı sıra, çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayatını kaybeden savcı için bir konuşma yapan Başsavcı Dönertaş, Kiraz’ın öldürülmesi yüreklarine bir kor gibi düştüğünü dile getirerek, adalet camiasındaki her mensubun bu acıyı yüreğinde hissettiğini söyledi.

Başsavcı Dönertaş  konuşmasında,  “Menfur saldırı Cumhuriyet Savcımızın şahsında Türkiye’de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme ve onlara gözdağı verme girişimdir.Yapılan saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyor Başsavcımıza Allah’tan rahmet, başta kederli ailesine ve tüm yakınlarına yargı camiasına sabır  ve metanetler diliyorum.Camiamızın ve meslektaşlarımızın başı sağ olsun” dedi.

Ağır Ceza Reisi Mehmet Demir’de yaptığı konuşmada, “Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı görevi başında yitirmiş bulunmaktayız. Bu alçakça terör eylemidir. Yüreğimize düşen kor taşıdığımız adalet meşalesinin ışığına güç katmıştır. Saldırıyı gerçekleştirenlerin ve arkasındaki zihniyetini lanetliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Özkan, savcı için dua etti. Duanın ardından Başsavcı Dönertaş ile ceza reisi Demir ve Şırnak Adliyesi görevli hakim ve savcıları taziye ziyaretlerini kabul etti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir