• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Çağlayan Adliyesi`nin adı değişecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adliyesi'ndeki saldırıda hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Eyüp Sultan Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından yürüyerek, Eyüp Hükümet Konağı'na geldi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, Kiraz'a Allah'tan rahmet dileyerek, ailesine taziyelerini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, Mehmet Selim Kiraz'ın eşi Yasemin Kiraz, babası Hakkı Kiraz, çocukları Hakkı ve Pelin Kiraz, annesi Saadet Kiraz'ın bu tür durumlarda nasıl bir tavır sergilenmesi gerektiği konusunda topluma ve insanlığa ders verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Ben hepsine teşekkür ediyor, minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Cenaze namazında yan yana durduğumuzda bir baba yüreğinin nasıl attığını hissettim, oğluyla kucaklaştığımızda bir evladın babasının arkasında, ailesinden aldığı kültürle nasıl metin bir şekilde durduğuna şahit oldum. Aynen Özgecan'ın babası gibi Hakkı Bey de öylesine güzel mesajlar verdi ki aslında bu mesajları alıp bütün siyasilerin, bütün medyanın, sivil toplum kuruluşlarının odalarına, duvarlarına temel ahlaki ilkeler olarak asmak lazım. Bir kez daha bu asil aileye, her bir ferdine teşekkür ediyorum, takdirlerimi minnetlerimi ifade ediyorum. O minnet duygusunun bir ifadesi olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına ve bütün milletimizin vefa borcu olarak İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nın adı bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecektir. Çünkü Mehmet Selim Kiraz, şehadetiyle, bütün o zorlu saatlerde sürdürdüğü vakur tavrıyla aslında adaletin vakarını, onurunu korumuştur, toplumumuzun onurunu korumuştur. Bundan sonra da adı bir adalet şehidi olarak, adalet uğruna canını feda eden şehit olarak hem kalbimizde hem de bütün adalet saraylarında bir simge isim olarak anılacaktır. Çağlayan Adliyesi'ne de bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı adı verilecektir."

"Aldıkları talimatın gereğini yapmışlardır"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, savcı Kiraz'ın sağ salim ailesine kavuşması için dün tam bir kriz yönetimi uygulandığını, bütün çabanın sergilendiğini, her türlü yöntemin kullanıldığını dile getirdi.

Bu süre zarfında görevlerini ifa eden emniyet mensuplarına bir kez daha teşekkür eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu terör mücadelesinde bugün de vakarla görevini yapan bütün güvenlik birimlerimize aynı vakarı ve kararlılığı her an göstermeleri konusunda duyduğumuz güveni de ifade etmek istiyorum. Aldıkları talimatın gereğini yapmışlardır. İlk an haber gelir gelmez onlara verdiğimiz talimat açıktı: 'Her türlü yöntemi kullanınız ve mutlaka savcımızı salimen kurtaracak şekilde çalışmaları yürütünüz. Ama herhangi bir şekilde savcımızın hayatının tehlikeye düştüğünü hissettiğiniz anda da en etkin şekilde müdahale etmekten kaçınmayın, bu konuda da hiçbir şekilde müsamaha ve tereddüt göstermeyin'. Bu bir kararlılık ifadesidir. İçeriden silah sesi geldiği anda da birkaç dakika içinde odanın duvarları da patlatılmak suretiyle, çünkü bir takım barikatlar kurulmuş arkasında, savcımız çok ağır da olsa yaralı bir şekilde hastaneye intikal ettirilmiş ancak maalesef kurtarılamamıştır."

Kiraz'ın adı okulunda da yaşatılacak

Öte yandan, Kiraz'ın adı, 1989 yılında mezun olduğu Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kütüphanesinde yaşayacak.

Okul idarecileri, lisedeki kütüphaneye Kiraz'ın adını verme kararı aldı.

Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci ve öğrencileri ile kentteki diğer imam hatip liseleri, Kiraz için Kur'an-ı Kerim okunması çağrısı yaptı. Cuma günü de hatim duası ve mevlit okutulacağı bildirildi.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir