• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman Barosu Savcı Kiraz'ın öldürülmesini kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde, Cumhuriyet Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındıktan sonra öldürülmesi, Batman Barosu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasıyla kınandı.

Barodan yapılan açıklamada, rehin alındıktan ve saatler süren müzakerelerin ardından öldürülen Savcı Kiraz’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yargı camiasına başsağlığı dilenerek saldırı kınandı.

Açıklamanın devamında, avukatların manipülasyon ve algı oluşturularak hedef haline getirildiğine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “Hukuk alanındaki adalet taleplerinin de adalet kanalları vasıtasıyla yapılması şart olup bu çerçevede eylemcilerin talebi ne olursa olsun bu eylem kabul edilemez, meşru sayılamaz. Operasyondan sonra hiç ilgisi yokken ve henüz kamuoyu bu konuda bilgi sahibi değilken adliyeye avukat cübbesiyle girildiğine ilişkin açıklamalar manipülatif ve algı yönetimini hedefleyen açıklamalardır. Bu açıklamaların adliyedeki güvenlik zafiyeti ve operasyonun başarısızlığının toplumda tartışılmasının önüne geçmek adına yapıldığını düşünülmektedir.” denildi.

Batman Barosu Başkanlığı, “İç güvenlik paketi ile hiçbir ilgisi bulunmamasına rağmen söz konusu menfur olay üzerinden pakete meşruiyet sağlanmak istenmesini kabul edilemez. Avukatların üzerinin aranmamasına ilişkin usul bir imtiyaz değil, savunma merci olan avukatın mesleğini özgürce yapabilmesinin en büyük koşuludur. Avukatlara tanınan haklar bir bakıma topluma ve toplumun adalet talebine getirilen haklardır, bu haklardan geriye dönüş toplumsal adaleti de zedeleyecektir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, “Bir kez daha vefat eden savcımıza başsağlığı diler, herkesin yargı camiası ile ilgili söylemlerinde daha dikkatli bir dil kullanmasının önemini bir kez daha vurgulamak isteriz.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir