• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
Diyarbakır`ın altyapısı sağanak yağmura dayanamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da etkisini gösteren sağanak yağmur, şehrin birçok noktasında trafikteki araç sürücülerine zor anlar yaşatırken, farklı noktalarda ise altyapı yetersizliğinden kimi işyerlerinin sular altında kaldığı görüldü.

Şiddetli yağmur, şehrin farklı yerlerinde birçok iş yeri ve evlerde maddi hasara neden olurken, halk ise yetkililerin tedbir almaması nedeniyle ev ve işyerlerinin sular altında kaldığını ve bunun her yıl tekrar ettiğini söyleyip yaşadıkları mağduriyet sebebiyle Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdiler.

Şehrin en işlek caddelerinde biriken sular sebebiyle trafikte yol almakta zorlanan araç sürücüleri de altyapı yetersizliğinden şikâyet ederek, şehir içi yolların bozuk olduğunu, bir de üstüne yağmur yağınca bu sorununu ikiye katlandığını dile getirdiler.

Ev ve işyerleri yağmur suyu altında kalan halk, yaşadıkları sorun sebebiyle belediyedeki yetkilileri aramalarına rağmen kendilerine yardımcı olunmadığını, bunun üzerine kendi imkânlarıyla caddelerdeki ve işyerlerini basan suyu tahliye etmeye çalıştıklarını ifade ettiler.

İş yeri su altında kalan esnaf Tuncay Uçay, belediyeyi arayarak yardım istediğini ancak belediyenin, “Bu bizim işimiz değil” diye cevap verdiğini iddia etti. Bunun üzerine kendi imkânlarıyla iş yerindeki suyu boşaltmaya çalıştığını söyledi.

Maddi olarak büyük zarara uğradığını belirten Uçay, iş yerindeki zararın kimin tarafından telafi edileceğini sorarak yetkililerden altyapı ıslah çalışmasının bir an önce yapılmasını istedi.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan hava durumu tahminlerine göre ise önümüzdeki birkaç gün Diyarbakır`da aralıklı sağanak yağış olacağı belirtildi.  (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir