• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
81 ilde aynı anda kitap okudular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından organize edilen 51. Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Batman Yeni Kültür Turizm Merkezi Fuaye Salonu tüm Türkiye ile aynı anda yaklaşık 50 kişinin katılımıyla “30 Dakikalık Kitap Okuma Etkinliği” gerçekleştirildi.

Okuma etkinliğine İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kitap okumadaki amacın halkı kitaba, kütüphaneye ve okumaya özendirmek ve bu konularda toplumda farkındalık yaratmak olduğu belirtildi.

“Ülkemizde yaşanan birçok sorunun altında cehalet ve eğitimsizlik yatmaktadır” 

Etkinlik sonunda konuyla ilgili bilgi veren İl Halk Kütüphane Müdürü Derya Ilgar, “İlimizde yaşayan tüm halkımızı ve öğrencilerimizi kütüphaneden yararlanmaya davet ediyoruz. İl Halk Kütüphanemizde on binlerce kitabımız bulunmakta olup bu kitaplarımızın tamamı güncel kitaplardan oluşmaktadır. Okumayı bir yaşam tarzı haline getirerek hem kendi yaşantımızı hem de çevremizdeki insanların yaşantısını zenginleştirmiş olacağız. Ülkemizde yaşanan birçok sorunun altında cehalet ve eğitimsizlik yatmaktadır, bu sorunları da okuma ile birlikte çözebileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Ilgar,Ülkemizde okuma kültürünü geliştirmek amacıyla bugün 12.30-13.00 saatleri arasında 81 ille aynı anda yarım saatlik okuma etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir