• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karlıova'ya yeni hayvan pazarı yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Karlıova ilçesi Belediye Başkanı Veysi Bingöl, 2014 yılında Kalkınma Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan tam teşekküllü hayvan pazarı projesinin kabul edildiğini açıkladı.

Bingöl yaptığı açıklamada, “İlçemiz için büyük bir ihtiyaç olup ve 2014 yılında hazırladığımız hayvan pazarı projemiz kabul edildi. İlçemizde bulunan mezbahane yanında ek 7 dönüm arsa ile genişletilerek yakın zamanda ihalesi yapıldıktan sonra çalışmalarımıza başlayacağız.” dedi.

Hayvan pazarının tam teşekküllü ve modern olduğunu söyleyen Bingöl, “Yaklaşık maliyeti 2 milyon lira olan hayvan pazarı; nizamiye, idari bina, sosyal tesis, hayvan satış alanı, araç yıkama dezenfeksiyon yeri, gübre çukuru, kapalı ahır, yem deposu, bakıcı evi, kantar ve karantina ahırlarından oluşmaktadır. Hedefimiz bu yıl içinde bitirmektir. İlçemizin daha temiz ve hijyenik olması için hayvan satışlarının merkezden kaldırarak hayvan pazarında yapılmasını hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir