• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Mardin`de Kutlu Doğum hazırlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun organize ettiği Kutlu Doğum etkinlileri bu yıl da dalga dalga yayılıyor. Bu çerçevede Mardin'de bir etkinlik yapılacak. Mardin`de mevlit etkinliğini organize eden Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mardin Dost-Der (Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) yetkilileri, gazetecilerle bir araya gelerek etkinlik hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Dernek binasında verilen öğle yemeğinin ardından konuşan Mardin-Dost-Der Genel Sekreteri Mehmet Arasan, 4 Nisan Cumartesi günü Karayolları Parkı Miting alanında yapılacak etkinliğin saat: 13.30`da başlayacağını söyledi.

Gazeteciler aracılığıyla tüm Mardinlileri “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (s.a.v.)” temasıyla düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliğine davet eden Arasan; işlek kavşaklara, işyerlerine, caddelere, sokaklara afiş ve pankartların asıldığını, ayrıca Özlem Ajans tarafından hazırlanan Kürtçe ve Türkçe ilahi CD`lerinin ücretsiz bir şekilde halka dağıtıldığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak Kutlu Doğum etkinliğinde Mevlidi Şerif`in okunacağını belirten Arasan, ilahi ve ezgilerin seslendirileceğini ve bölgenin tanınmış isimlerin günün anlam ve önemine binaen konuşmaların yapacaklarını ifade etti. Arasan, ayrıca bir tiyatro oyununa düşündüklerini sözlerine ekledi.

Arasan sözlerine şöyle devam etti; “Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl düzenlediğimiz Kutlu Doğum etkinliğini bu yıl daha da geniş bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Tüm Mardinli kardeşlerimizi 4 Nisan Cumartesi günü Karayolları Miting Alanı'nda görmek istiyoruz. Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V.) hayatını, kimliğini, kişiliğini ve misyonunu misafirlerimize anlatacağız. Yüce Rabbimiz Kur`an-ı Kerim`de ‘Allah`ı çokça ananlar ve ahiret gününe inananlar için şüphesiz Resülullah`ta sizin için güzel bir örnek var. Ve yine ‘Allah ve melekleri Peygamberi överler. Ey inananlar! Siz de O'nu övün, O'na salat ve selam getirin.` diye buyuruyor. Bizler de onu anmak, övmek,  salat ve selam getirmek için bu tür etkinlikler yapıyoruz. 2006 yılından beri bu tür etkinlikleri düzenliyoruz, bunun için de Peygamber Sevdalıları Platformu kurduk. Her yıl Nisan ayında Türkiye`nin birçok il, ilçe, köy ve beldelerde mevlit etkinliği düzenliyoruz. Platform olarak; 2014 yılında 39 il, 105 ilçe, 170 köy/belde, 10 okul, 8 üniversite olmak üzere toplam 332 merkezde Kutlu Doğum etkinliği düzenledik.  Hz. Peygamberin doğum yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliklerden asıl maksat Hz. Peygamberin evrensel risalesini, faziletini, adaletini ve doğruluğunu hatırlamak ve bütün bunları hayatımızda uygulama azmini tazelemektir.”

Yine bu ayda Kutlu Doğum ilahi CD`lerinin hazırlandığını hatırlatan Arasan, gazetecilere birer CD hediye ederek, “Bu CD`leri izlerken Asr-ı Saadete gideceksiniz.” dedi.

Bir gazetecinin sorusu üzerine belediyenin billboardları halkın menfaatine olan etkinliklerde ücretsiz olması gerektiğine işaret eden Arasan, “Bir billboard bir haftada 200-250 TL`lik bir ücret isteniyor. 10 tane billboard bile düşündüğünüzde STK`lar için büyük bir külfet olur. Belediye buna yeni bir düzenleme getirmesi gerekir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir