• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
DKHP-C`ye Operasyon: 27 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katledilmesinin ardından Antalya ve İzmir'de operasyona başlayan polis, hakkında gözaltı kararı bulunan 28 DHKP-C üyesinden 27'sini sabaha karşı gözaltına aldı.

Antalya'da da benzer eylemler olabileceği istihbaratını alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eşzamanlı operasyon için düğmeye bastı ve DHKP-C üyesi 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

İzmir'de terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu iddia edilen 5 kişi gözaltını alındı.

23 ADRESE BASKIN 22 GÖZALTI

Sabaha karşı 23 ayrı adreste polis operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında çoğunluğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 22 kişi gözaltına alındı. Doktor kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Çallı'da bululan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 1 şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor.

İZMİR OPERASYONU

İzmir'de terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu iddia edilen 5 kişi gözaltını alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde terör örgütüyle bağlantılı olduğu belirtilen 2'si dernek, 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Çevik kuvvet, özel harekat ekibinin de desteklediği, TOMA'ların kullanıldığı operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda terör örgütü DHKP-C'ye ait örgütsel doküman, dijital kayıt, mahkeme kararıyla yasaklanmış yayınlar ve 30 mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan C.U, A.Ş, T.O, H.A ve A.Y, ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Operasyon kapsamında 3 kişinin de arandığı bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir