• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Kayalar yola yuvarlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis merkeze bağlı Atatürk Mahallesi mevkiinde toprak kayması meydana geldi. Olayda kayalar yola yuvarlanırken, o esnada yoldan geçen araçlar tehlikenin eşiğinden döndü.

Araçların saniyelerle kurtulduğu belirtilen olayda, kayaların düştüğü yerin üst kısmında bulunan evler, çevre sakinleri tarafından tehlikeye karşı tahliye edildi.

Kayalar, iş makineleriyle yoldan temizlenirken, çalışma nedeniyle yol yaklaşık bir saat trafiğe kapatıldı. Tehlikenin devam ettiği yolda yeni olayların yaşanmaması için önlemler alındı.

Olayın yaşandığı yerin karşı tarafında iş yeri bulunan Erkan Candan, olay esnasını şu şekilde anlattı: “İş yerinde yemek yiyorduk. Bir anda toprağın kaydığını ve beraberinde kayaların düştüğü gördük. Çok yüksek bir ses çıkaran kayaların altında kalmaktan bir iki araç son anda kurtuldular. Hatta kayaların düştüğü yerin üst kısmında bulunan evlerde yaşayanları uyararak evlerinde çıkmalarını söyledik. Daha sonra yola yayılan kaya parçacıklarını temizledik.”  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir