• DOLAR 32.516
  • EURO 34.591
  • ALTIN 2498.764
  • ...
Batman halkından elektrik kesintilerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye geneli aralarında Batman`ında bulunduğu birçok ilde elektrikler kesildi. Batman`da yaşanan kesikler yaklaşık 7 saat sürdü.

Elektriklerin kesilmesinden dolayı çalışmayan trafik lambaları nedeniyle sıkıntının yaşandığı trafik polisleri bazı noktalarda devreye girdi. Halkın mağdur olduğu gözlemlendi.

Konu ile ilgili olarak sıkıntılarını İlke Haber Ajansına (İLKHA) aktaran Batman esnafı yaklaşık 7 saat elektrik kesintisinin kendilerini mağdur etmeye yettiğini belirterek, bu tür mağduriyetlerinin oluşmaması için yetkili kurumların daha duyarlı olmalarını talep etti.

Elektrik kesintilerinden dolayı çok büyük mağduriyet yaşadıklarını ve elektriğin gelmemesi durumunda binlerce TL zarar edeceğini belirten esnaf Bilal Gültekin ise, “Uzun bir süredir elektriklerimiz kesiktir. Çok perişan olduk her şeyimiz elektrikle olduğundan, sabahtan beridir bir iş yapamamışız. Elemanlarım hepsi şuanda oturuyor. Hiçbir iş yapmasan da bir sürü giderim oluyor. Hiç çalışmasak da işçilerin parasını ödemek zorundayım.” Diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Telefon tamircisi Naif Güzel, ise “Teknoloji çağında elektriklerin olmamasın çok zor, ben telefon tamircisiyim elektrik olmadan çalışıyorum. Uzun süredir elektrikler kesilmiş, yetkililerin bunu görüp biran önce sorunu gidermesi gerekiyor. Elektrikler olmamasından dolayı hayat duruyor ve iş yapamıyoruz. Elektrik kesintilerinden makinelerimiz bozuluyor. Elektrik kesintisine bir an önce yetkililerin bir çözüm bulması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Esnaf Fahreddin Yılmaz ise, “Esnaf olarak her zaman mağdur oluyoruz. Batman gibi bir yerde merkezde haftanın en az iki üç günü elektriklerimiz kesiliyor. Son olarak ta bu gün yaşanan kesinti bizleri tamamen mağdur etmiş durumdadır. Elektrik olmadığında çalışamıyoruz. Hayat şartları tamamen duruyor. Hiç çalışamasak da kira, vergi ve işçi masrafı ödemeleri yapmak zorundayız.  Yetkililerden biran önce çözüm bekliyoruz. Çözüm adına hiç kimseyi piyasada göremiyoruz. DEDAŞ`ı arıyoruz telefonlarımıza cevap veren yok.”diye tepki gösterdi.

Vatandaşlardan Cemal Geyik, ise “Yetkililer hiçbir haber vermeden elektrik kesmeleri halk olarak mağdur oluyoruz. Şuanda çok büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu neredeyse her gün tekrarlanıyor. Bu ise her günden daha farklı uzun suredir elektrik kesiktir. Yetkililerin ne yapması gerekiyorsa lütfen yapsınlar, bizleri bu şekilde mağdur etmesinler” şeklinde tepki gösterdi. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir