• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Davutoğlu Saldırganların Kimliklerini Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Davutoğlu, Savcı Kiraz`ın hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili olarak “Herkesin ortak bir cephede birlikte olması ahlâki ve siyasi bir sorumluluk gereğidir.” dedi. Davutoğlu saldırganların kimliklerini de açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz`ın hayatını kaybettiği rehine kriziyle ilgili olarak açıklama yaptı. Davutoğlu bu tür saldırılarda omuz omuza verilmesi gerektiğini belirtti;

“Savcımız çok yoğun çabalara rağmen hayatını kaybetmiştir. Devlet olarak bu saldırıyı sadece savcı Kiraz'a değil, Türkiye'mize demokrasimize, halkımıza yönelik bir saldırı olarak görüyoruz. Zaman omuz omuza verme vaktidir. Toplumumuzu metanete, birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Emniyet görevlilerimize teşekkür ediyorum. Yayın yasağı benzer durumda her ülkede uygulanır. Savcımızın zor durumda olduğu gösteren resimlerin sosyal medyada paylaşılması bizi üzmüştür. Provokasyonlara yönelik olarak herkesin ortak bir cephede birlikte olması ahlâki ve siyasi bir sorumluluk gereğidir.”

Davutoğlu saldırı ile ilgili olarak ise şu detayları verdi;

"Silah avukat giysisi içinde adliyeye sokulmuş. Olay tüm yönleriyle araştırılıyor. Bugünler büyük ülkeler için bir sınavdır. Teröristlerin kimlikleri tespit edildi. 1991 Zonguldak doğumlu Şafak Yayla, 1987 Ardahan doğumlu Bahtiyar Doğruyol. Şimdiye dek özel kurumlarca sağlanan güvenliğin, emniyet güçlerimizce denetlenmesi, gerekirse doğrudan onlarca yapılması bunlar da düşünülebilir. Gereken ne ise yapılacak."

Bu haberler de ilginizi çekebilir