• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
Gaziantep'te elektrik kesintisi hayatı felç etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Organize Sanayi Bölgesi’nde elektriklerin kesilmesiyle fabrikaların tamamı üretime ara verirken, imalat ve üretimin elektrik kesintisi nedeniyle durması, sanayicilerin büyük tepkisini topladı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi yaşanan elektrik kesintisinden etkilenen Gaziantep’te hayat durma noktasına geldi. Elektrik kesintisi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, Tramvay seferleri tamamen durdu. Ana kavşak noktalarında trafik polisleri trafik lambaları çalışmadığı için buralarda görev aldı.

“Elektrik kesintisinin ardından su kesintisi”

Sabah saatlerinde yaşanan elektrik kesintisi Gaziantep’te hayatı felç ederken, elektrik kesintisinin ardından sularda da kesinti yaşanınca vatandaş duruma tepki gösterdi. Elektrik kesintisi nedeniyle kentin tamamında trafik lambaları yanmadı. Elektrik kesintisi ile birlikte tramvayların da tamamı bulundukları noktada durarak   bulundukları yerde saatlerce bekledi.  

“Esnaf çareyi jeneratör çalıştırmakta buldu”

Esnaflar saatlerce süren elektrik kesintisinden dolayı çareyi jeneratör çalıştırmakta buldu. Elektrik kesintileri adeta bıkkınlık verirken, vatandaşlar yetkililerin bir türlü çözüm getiremediğinden yakınarak tepki gösterdi.

“Sürücüler ile trafik polisleri de zor anlar yaşadı”

Çalışmayan trafik lambalarının bulunduğu kavşaklarda sorunu çözmeye çalışan sürücüler ile trafik polisleri de zor anlar yaşadı. Trafik ışıklarının yanmadığı kavşaklarda sürücülerin neye göre hareket edeceğini şaşırmaları ve trafik polislerinin de yetersiz kalmasıyla kavşaklarda uzun araç kuyrukları oluştu.

“Bu gün elektrik kesintisinden dolayı kapalıyız, yarın açık”

Elektrik kesintisinin saatlerce devam etmesi  ve kesinti ile ilgili bilgi alamayan özel bir diş hekimi çareyi, ‘Bu gün elektrik kesintisinden dolayı kapalıyız, yarın açık’ afişi asmakta buldu.

“Gaziantep metropol bir il olmasına rağmen hala elektrik sıkıntısı yaşıyoruz”

Yaşanan elektrik kesintisine tepki gösteren cep telefonu ve elektronik cihaz  satışı yapan Abdurrahman Kaya, “Sabah saat 10.00’dan itibaren elektriğimiz yok. Gaziantep metropol bir il olmasına rağmen hala elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Kışın sürekli yaşanan elektrik sıkıntısı maalesef kış bitmiş olmasına rağmen hala devam ediyor. Bizim tüm işlerimiz elektriğe bağlı. Şu anda biz mağdur durumdayız. Biz bu olayı kabullenmiyoruz. Yetkililer bir an önce artık bu sıkıntıya bir çözüm getirmelidir. Elektrik sektörü özelleştiğinden bu yana bu sorun adeta kangrenleşti.” diyerek gün boyu yaşanan elektrik kesintisine tepki gösterdi.

“Bu gece nöbetçi eczaneyim bu sıkıntıyı nasıl aşacağımı bilemiyorum”

Bu gece nöbetçi eczane olduğunu ve devam eden elektrik kesintisinden dolayı   çaresiz olduğunu dile getiren Eczaneci Zeki Bahri ise, “Gaziantep’te zaten sıkı sık elektrik kesintileri yaşıyoruz. Bu günkü saatler süren ve hala da verileyen elektrik, bizim için bir şok oldu. Yetkililer kesinti   ile ilgili bir açıklama da yapmıyor. Elektriğin ne zaman geleceği ile ilgili bir bilgimiz de yok. Ayrıca bu gece nöbetçi eczaneyim. Bu sıkıntıyı nasıl aşacağı bilemiyorum. Sanayi şehri olan bir kentte bu şekilde elektrik kesintileri hiç hoş değil. Bu gün esnaf olarak çok perişan olduk. Yetkililerin bir an önce çözüm bulması ve engel olması gerekir.” diyerek yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

“Mecburen işçileri eve gönderdim”

Penye imalatçılığı yapan Mehmet Aksu ise yaşanan elektrik kesintisine tepki göstererek, “İşlerimizin yoğun olduğu bir zamanda bu şekilde saatler süren bir kesinti bizleri perişan etti. TEDAŞ’ı arıyoruz. Henüz arızanın ne olduğunu bilmiyoruz diyorlar. Mecburen işçileri eve gönderdim.”dedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir