• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Nijerya`daki Seçimin Galibi Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LAGOS - Nijerya'da muhalefetteki Yenilikçi Parti'nin (APC) adayı Muhammed Buhari'nin sözcüsü Garba Shehu yaptığı açıklamada, Buhari'nin Nijeryalılara kendisini ve partisini en yakın rakibi Devlet Başkanı Goodluck Jonathan ve partisi Halkın Demokrasi Partisi'ne (PDP) tercih etmeleri nedeniyle teşekkür ettiğini belirtti.

AA muhabirinin Buhari'nin sözcüsü Garba Shenu'dan aldığı bilgiye göre, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, sonuçların açıklanmasının ardından Buhari'yi arayarak tebrik etti.

Nijerya Ulusal Seçim Komisyonu'nun ülkedeki 39 eyaletin 38'i için açıkladığı resmi sonuçlara göre Muhammed Buhari, seçimi en yakın rakibi ve iktidardaki  PDP'nin adayı Devlet Başkanı Jonathan'ın yaklaşık 3 milyon oy önünde bitirdi.

Adaylardan herhangi birinin birinci turda seçimi kazanabilmesi için geçerli oyların yüzde 50'sinin yanı sıra 39 vilayetten en az 3'te 2'sinde yüzde 25 oy alması gerekiyor. Birinci turda yeterli oyun alınamaması durumunda en çok oyu alan 2 aday ikinci tura katılıyor ve yüzde 50'nin üzerinde oy alan aday seçimi kazanıyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir