• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Okulda Müslüman Kızlara Baskı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belçika`nın Mechelen bölgesinde eğitim veren Ursulinen okulunun, Müslüman kız öğrencilerine uzun etek veya uzun ceket giymeyi yasakladığı öğrenildi. De Morgen gazetesi öğrencilerin olayı teyit ettiğini açıkladı. Okul ise 'öğrencilerin takılıp düşmelerini engellemek için' yasak kararı aldıklarını savundu. Okul, daha öncede başörtüsünü yasaklamıştı.

Kız öğrenciler, kapı girişlerinde teklerini yukarı çekmelerinin istendiğini ifade etti.

De Morgen gazetesine açıklama yapan bir öğrenci, "Okula girerken zaten başörtümüzü çıkarıyorduk. Ama bir adım öteye gittiler. Önce uzun kıyafetler giymemizden şikayetçi olmaya başladılar. İnanamadım ilk başta. Daha sonra müdüriyetten çağırdılar." dedi.

Öğrenciler, uzun kıyafetleri çıkarmaları veya eteklerini yukarı çekmelerinin istendiğini belirtti. Bir öğrenci, "Matematik dersinde öğretmen kıyafetimin uygun olmadığını, 'cami kıyafeti' olduğunu da söyledi ve beni sınıftan attı. Ailelerimizi de arayıp şikayette bulundular.” dedi.

Okul yönetimi ise uzun kıyafetlerin öğrencilerin hareket etme alanını daralttığı ve takılıp düşmelerine sebep olabileceğini savundu.

CHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir