• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Elektrik kesintisi esnafları mağdur etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye geneli birçok ilde aynı anda yaşanan elektrik kesintisinden dolayı zarara uğrayan yine esnaf oldu.

İşletmelerinin geçici bir süreliğine de olsa tatil etmek zorunda kalan Diyarbakır esnafı sürekli olarak yaşanan elektrik sıkıntılarının kendilerini içinden çıkılmaz sıkıntılara maruz bıraktığını belirtti.

Türkiye geneli yaşanan sıkıntıların mağdur ettiği vatandaşlar ise bu gün banka ATM`leri önünde elleri boş döndü.

Elektriklerin olmamasından dolayı hizmet veremeyen ATM`ler ve çalışmayan trafik lambaları sebebiyle sıkıntının yaşandığı ve halkın mağdur olduğu gözlemlendi.

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamada bulunun Diyarbakır esnafı birkaç saat elektrik kesintisinin dahi kendilerini mağdur etmeye yettiğini belirterek bu tür mağduriyetlerinin oluşmaması için yetkili kurumların daha duyarlı olmalarını talep etti.

“Bu zararımız 25 bin TL`yi bulabilir”

Elektrik kesintilerinden dolayı çok büyük mağduriyet yaşadıklarını ve elektriğin gelmemesi durumunda bozulacak olan etten dolayı binlerce TL zarar edeceğini belirten kasap esnafı Nurettin Kayadamar, elektrik olmadığı için satış yapamadıklarını ve gelen müşterilerini geri çevirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Elektrik kesintisinin uzaması durumunda zararlarının daha da ağırlaşacağının altını çizen Kayadamar, “Bu zararımız 25 bin TL`yi bulabilir. Depolarda buluna ürünlerimiz bozulacaktır ki bu bizim için büyük bir zarar olacaktır.” dedi.

“Elektrik olmadığı için makineler çalışmıyor”

Elektrik kesintiden dolayı ekmek çıkaramadıklarını söyleyen fırıncı Şemdin Tohumcu ise, bu durumdan dolayı müşterilerine karşı mahcup olduklarını da sözlerine ekledi.

Tohumcu, “Elektrik olmadığı için makineler çalışmıyor ve hamur yoğuramıyoruz. Normalde makine ile yarım saatte yapacağımız işi şimdi elle 2 saatte ancak yapabiliyoruz. Maalesef hem esnaf hem de vatandaş bu şekilde mağdur oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamıyoruz”

Pasta ve baklava imalatı yapamadıklarını belirten Hatip Polat ise elektrik olmadığı zamanlarda kendilerinin işlerinin durduğunu ve elektrik kesintisinden dolayı iş yapamadıklarını söyledi.

Polat, “ Kesintiler bizi olumsuz yönden çok etkiliyor. Eğer elektrik gelmese iş yapamaz hale geleceğiz.” söyledi. (Emrah Deniz / M. Sıddık Bilge - İLKHA )

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir