• DOLAR 32.451
  • EURO 34.489
  • ALTIN 2473.898
  • ...
Tarihi geçmiş gıdalar imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de zabıta ekipleri, Artuklu ilçesinde gıda ve gıda ürünleri satan marketlerde gıda denetimi uygulaması yaptı. Denetimler sırasında son kullanma tarihi geçmiş bisküviden çikolataya, meyve suyundan süte kadar çok sayıda gıda toplatıldı. Toplatılan tarihi geçmiş gıdalar daha sonra zabıta ekiplerince Büyükşehir Belediyesi Katı Atık çöp istasyonunda imha edildi.

Yapılan çalışmaya ilişkin Zabıta Daire Başkanı Ahmet Olğaç, “İnsanların sağlığı her şeyden önemlidir. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalar tüketmesi için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimler sonucunda son kullanma tarihi geçen ürünler toplanarak imha edildi. Esnaflarımız özellikle tarihi geçmiş ürünleri raflarından mutlaka indirsinler veya iadesini yapsınlar. Büyükşehir Belediyesi olarak kesinlikle bu tür tarihi geçmiş ürünlerin halka satılmasına izin veremeyiz.” şeklinde konuştu.

Olğaç, vatandaşların bu konuda duyarlı olması konusunda çağrıda bulunarak ürün satın alımı sırasında son kullanma tarihine bakmaları konusunda uyarıda bulundu. “Marketler başta olmak üzere gıda ürünlerinin satıldığı yerlere yönelik denetimlerimiz düzenli olarak sürecek.” diyen Olğaç, gelen şikâyetlerin anında değerlendirileceğini işyerlerinin de konuya daha fazla duyarlılık göstermeleri gerektiğinin altını çizdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir