• DOLAR 32.562
  • EURO 34.991
  • ALTIN 2438.709
  • ...
Vali Aksoy'dan ziraat odasına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanlığını ziyaret ederek, Ziraat odalarının çalışmaları hakkında bazı görüş alışverişinde bulundu.

Vali Aksoy’u başkanlık binası önünde Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Cevat Delil ve üyeler karşıladı.

“Tarım sektörü ülke için çok önemli bir sektör”

Diyarbakır’ın tarım potansiyelinin çok büyük olduğunu ve bu konuda ziraat odasına büyük iş düştüğünü belirten Vali Aksoy, “Ziraat Odamız aracılığıyla üreticilerimizin eğitimleri, üretimin daha kaliteli hale getirilmesi ve üretim miktarının artması hususunda Tarım İl Müdürlüğümüz ile koordineli olarak birçok çalışma yürütülmektedir. Diyarbakır’da sulu tarıma geçildiği takdirde ürün çeşitliliği ve miktarı açısından çok güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Silvan Barajımızın bitirilmesi halinde sulanabilir arazilerimiz artacak çiftçilerimiz için önemli gelir kaynakları doğmuş olacaktır. Temennimiz Diyarbakır’ı hem ürün çeşitliliği hem de ürün miktarı açısından daha iyi bir konuma taşıyabilmektir.” ifadelerini kullandı.

“Diyarbakır ürünlerinin markalaşması büyük önem arz ediyor”

Tarımsal ürünlerin işlenerek ihraç edilmesinin de bu yönde büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Aksoy son olarak şunları söyledi: Bu durum çiftçimizin ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır. Diyarbakır’a özgü ürünlerin markalaşması ve onların Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtılması büyük önem arz ediyor. Özellikle Karacadağ pirinci ile Türkiye üretiminin yarısının gerçekleştiği, Kulp’taki ipekböcekçiliği ve bunun gibi diğer ürünler için de önümüzdeki dönemde çeşitli çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

Koordinasyon Başkanı Cevat Delil, Vali Aksoy’a ziyaretinden ötürü teşekkür ederek odanın faaliyetleri hakkında bazı bilgiler verdikten sonra görüşme sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir