• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Şırnaklılardan elektrik kesintisi eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birçok ilde olduğu gibi Şırnak'ta da yaşanan elektrik kesintisine tepki gösteren bir grupu esnaf, Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek sloganlar eşliğinde DEDAŞ binasına yürüdü.

Sık sık, 'yönetim istifa, hırsız yukarıda esnaf aşağıda, hırsız DEDAŞ' şeklinde slogan atan grup, DEDAŞ müdürüyle görüşmek istedi.

Bunun üzerine göstericilerle görüşmeye gelen DEDAŞ İl Müdürü Mehmet Bulut ile esnaf arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Esnaf, her gece saat 01.00 ile 04.00 arasında 3 saatlik bir elektriğin kesildiğini bunun mantıklı açıklaması olması gerektiğini dile getirdi.

Vatandaşlardan Hamit Tetik, DEDAŞ'ın her gece 3 saatlik bir kesintiyi kaçakları dengelemek adına yaptığı yönündeki iddiaları hatırlattı. Tetik,"Ben esnafım. İki saatlik bir elektrik kesintisi benim 5 bin lira zararım oluyor. Ben paramı ödüyorsam en doğal hakkım olarak bunun hizmetini de görmeliyim. Gece kesilen elektriğe gelince, çocuk emzireni var, gece hastası olan var bunun vebalini ödeyemezsiniz." diyerek tepki gösterdi.

Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Reşit Usal liderliğindeki 10 kişilik bir temsilci grubu ile makamında görüşen Bulut, bugünkü kesintinin kendileriyle alakalı olmadığını ancak zaman zaman Şırnak'ta yaşanan kesintilerin sistemin kaldıramaması nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Bulut, Cuma gününe kadar Şırnak'ta kesinti yapmamaya çalışacaklarının sözünü vererek, "Ben elimi taşın altına koyuyorum ama siz de bize yardımcı olun. El ele vererek, kaçak sorununu çözelim." dedi.

Daha sonra dışarıda bekleyen diğer kalabalığa hitap eden eden Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Usal, elektrik kesintisinden dolayı mağdur olan herkesin dilekçe yazarak, dava açması gerektiğini söyledi.

Bulut ve eylemci esnaf daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir