• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
Batman Meslek Lisesi Öğrencileri İtalya yolcusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Erasmus+ Programlarından Erasmus+ Mesleki Eğitim projesini hayata geçiriyor. Bu kapsamda, Batman Mesleki Eğitim Derneği (MESLEĞİM-DER) desteği ve yerel ortaklığı ile yürütülen Meslek Lisesi Metal Teknolojisi Alanı Kaynakçılık dalında eğitim gören 16 öğrenciyi teknik çalışmalar için İtalya’ya gönderiyor.

Kasım 2013 yılında başlatılan proje çalışmasını devam ettiren okul, MESLEĞİM-DER ve yurt dışı proje ortakları büyük bir başarıya imza attılar. Metal Teknolojisi öğrencileri, Avrupa'daki kaynakçılık mesleğine ilişkin tüm teknik uygulamalarına bizzat katılarak bilgi ve becerilerini artıracaklardır.

Proje kapsamında şimdiye kadar 40 Metal Teknolojisi öğrencisi mesleki eğitim görmeleri için Avrupa’ya gönderildi. 2015 yılı içerisinde Metal Teknolojisi Kaynakçılık dalındaki 40 öğrenci daha gönderilecek. İtalya ve projenin ikinci uygulama yeri Almanya'daki kaynakçılık sistemini inceleme, teknik uygulama öğrencilerin bizzat katılımı hedeflenmekte. Ayrıca Avrupa'nın çalışma disiplini, iş güvenliği, çalışma şartları, mesleki eğitim sistemi ve toplam kalite uygulamalarını gözlemlemek için üç haftalık bir çalışmada bulunulacak.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün özel olarak desteklediği projeye katılacakların kültürel hazırlıkları, yabancı dil eğitimleri, yolculuk ve konaklama çalışmaları, görevli eğitimci ve öğrencilerin gerekli izin ve pasaport işlemleri tamamlandı.

Okul Müdürü Necati Tunç, İtalya ve Almanya’da uygulanacak projeye büyük destek veren başta Vali Azmi Çelik ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik olmak üzere, projenin yerel ortağı MESLEĞİM-DER başkanı Ali Sayış ve Proje Koordinatörü Hüseyin Aksoy'a teşekkür etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir