• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
SODES soruşturmasına Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

14 Eylül 2014 tarihinde Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen bir gazetede yayımlanan "casus denilen polislerin eğitim seferberliği" başlıklı haberle gündeme gelen ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında açığa çıkan SODES soruşturmasına bir açıklamada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz`dan geldi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz adına yapılan yazılı açıklamada, "Casus Denilen Polislerin Eğitim Seferberliği" başlıklı haberin içeriğinde yolsuzluk operasyonunu gerçekleştirdikten sonra haklarındaki çeşitli suçlamalardan dolayı tutuklanan polislerin eğitim gönüllüsü olarak fedakarlıkla öğrencilerin eğitim için seferber oldukları,  Diyarbakır ilinde 2010 yılında "Bir Çocuk Okut Bir Aile Kurtar" sloganı ile 500 çocuğun her türlü eğitim masrafı karşılanarak, dershaneye kaydettirdikleri “şeklinde yayınlanan haberler üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilerek,  “Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 14 Eylül 2014 tarihinde yapılan incelemeler sonucu haberde geçen projenin 2009 yılında SODES kapsamında Başbakanlık Devlet Planlama teşkilatı tarafından karşılanan 500 bin TL tutarındaki bütçe ile gerçekleştirildiği tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.  

Başlatılan  bu eğitim projesinin gerçekleşmesi kapsamında 12 şüphelinin “İhaleye Fesat Karıştırma”, “Edimin İfasına Fesat Karıştırma”, “Görevi Kötüye Kullanma” suçlarını işlediklerine dair yeterli şüphe oluşturan delillerin elde edildiği belirtilen açıklamada, ele geçirilen deliler ve edinilen bilgiler üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtilerek, dosya kapsamında aralarında dershane yöneticileri ve üst düzey emniyet mensubu olan 12 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ile delillerin elde edilmesine yönelik 30 Mart 2015 tarihinde Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Osmaniye, ve Niğde illerinde yapılan çalışmalarda A.Ö., A.G., H.B., M.A.Y., A.A., M.G., Ö.A., A.Ç., H.İ.İ., M.A. ve M.A. İsimli 11 kişi gözaltına alınmış; bazı şüphelilerin ikametlerinde aramalar yapılmış, olayla ilgili olduğu değerlendirilen dijital veriler ele geçirilmiş olup 1 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.” denildi.  - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir