• DOLAR 32.57
  • EURO 34.895
  • ALTIN 2432.329
  • ...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ağrı İl Koordinatörlüğünü ziyaret eden Finansman Genel Koordinatörü Deniz Oruç, IPARD 2 Programı kapsamında 1 milyar 45 milyon Euro hibe ödeneceğini belirtti.

Öncelikle İl Koordinatörü Ali Haydar Yiğit ile makamında baş başa görüşen Oruç, daha sonra koordinatörlük toplantı salonunda kurum personeli ile bir toplantı yaptı. İlde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi alan Oruç, kurumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kırsal Kalkınmaya 1 milyar 45 milyon Euro hibe

Oruç, 2020’ye kadar uygulanacak IPARD 2 Programı için AB Komisyonu’ndan onay alındığını ve 801 milyon Euro AB katkısı, 244 milyon Euro Devlet katkısı olmak üzere toplamda 1 milyar 45 milyon Euro hibe ödeneceğini belirtti. Yeni dönemde hayvancılıktan kırsal turizme, yerel el sanatlarından yenilenebilir enerji yatırımlarına kadar pek çok alanda destek sağlanacağını ifade eden Oruç, ayrıca yakın bir tarihte kırmızı et üretimi ile ilgili bir ara çağrıya çıkılacağını belirtti.

Kuruma yeni personel alınacak

TKDK’nin yeni personel ilanına çıktığını hatırlatan Oruç, 3 Mayıs’ta yapılacak olan sınavla toplam 179 yeni personel alınacağını, Ağrı İl Koordinatörlüğü’ne ise 8 uzman, 2 destek personeli olmak üzere toplam 10 personelin alınacağını belirtti. (İLKHA)