• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Tek isteği estetik olup işe girebilmek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Beşevler Mahallesi 12. Cadde de ikamet eden Mehmet Özçelik (23), 2009 yılında ateşli silah kazası sonucu yüzünün sağ tarafı parçalandı. Geçirdiği ameliyat sonrası yüzü bir türlü eskisi gibi düzelemeyen Özçelik, bu yüzden uzun bir süre toplum içinde çıkamadı. Dış görünüşünden dolayı her toplum içine çıktığında dışlandığını hissettiğini vurgulayan genç, yüzü nedeniyle  kimsenin kendisine iş vermediğini ifade etti.

Yaklaşık 6 ay önce  evlenen Mehmet Özçelik`in tek arzusu, estetik olup bir işe yerleşerek ailesinin geçimini sağlamak. Ameliyat masrafının yaklaşık 100 bin lira olduğunu ve  maddi gücü olmadığı için bunu karşılayamadığını dile getiren Özçelik, Cumhurbaşkanına, Başbakana ve hayırseverlere seslenerek, kendisine yardımcı olmalarını istedi.

Özçelik, 2011 yılında durumunu bildirmek üzere Batman Valiliğine gittiğini ve valiliğin kendisine 10-15 bin lira tedavi parasını karşılayabileceklerini belirttiğini söyledi. En son 16 Şubat`ta eşinin dilekçe yazıp valiliğe gönderdiğini ve valiliğin ise maddi yardım için kendilerini Sosyal Yardımlaşma Vakfına yönlendirdiğini kaydeden Özçelik, kendisinin sadece estetik olmasını ve başka bir şey istemediğini sözlerine ekledi.

“Dış görünüşüme bakıp beni işe almadılar”

Yeşilkartlı olduğu için estetik parasını karşılayamadığını ve 3 ayda bir engelli maaşı alarak geçimini sağlayabildiğini belirten Özçelik, durumunun kendisinin psikolojisini bozduğunu belirterek,  yaşadıklarını İlke Haber Ajansı`na şu sözlerle anlattı:

“2009 yılında ateşli silah kazası sonucu yüzümün yarısını kaybettim. Bir sürü ameliyat oldum ve ancak yüzüm bu duruma gelebildi. Yüzümün düzeltilebilmesi için estetik olmam gerekiyor. 6 yıldır tedavi görmekteyim ve bir türlü bu durumdan kurtulamadım. Bu yüzden doğru dürüst evden çıkamıyorum. Psikolojim bozulmuş ve kendi kendimi yiyip bitiriyorum. İnsanların bakışlarından çok rahatsız oluyorum. Ailem beni yavaş yavaş toplumun içine koydu. Daha sonra iş mülakatlarına gittiğimde dış görünüşüme bakıp beni işe almadılar.”

“Bir işe girmek ve kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum”

Gittiği her iş kapısından dış görünüşü yüzünden eli boş dönmesiyle daha çok üzüldüğünü vurgulayan Özçelik, “Bir işe girmek ve kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum. Buradan Cumhurbaşkanına, Başbakana ve hayırseverlere sesleniyorum; estetik olmak istiyorum. Estetiğim için yaklaşık 100 bin lira para istiyorlar. Maddi gücüm olmadığı için bu estetiği yapamıyorum. Yetkililerin ve hayırseverlerin bana yardımcı olmalarını istiyorum.” dedi.

“Eşimin tedavisi için lütfen bize yardımcı olun”

Yaklaşık 6 ay önce Mehmet Özçelik ile evlenen Bircan Özçelik, eşinin bir iş sahibi olması için yetkililerin ve hayırseverlerin kendilerine yardımcı olmalarını isteyerek, “Eşimin tedavisi için yetkililere sesleniyorum; eşimin bir iş sahibi olabilmesi için, eşimin insanlar içinde rahat bir şekilde yürüyebilmesi için estetik olması gerekir. Bunu yapacak durumumuz yok. Eşimin tedavisi için lütfen bize yardımcı olun. Eşimi de, beni de bu psikolojiden kurtarmalarını istiyorum.” diye konuştu.

“Mehmet`in sesine kulak verin”

Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay ise üyeleri olan Mehmet Özçelik için şunları söyledi: “Mehmet`in dış görünüşü yüzünden hem evde ve hem de dışarıda psikolojisi bayağı bozuluyor. İnsanların ona tuhaf bir şekilde bakmasından dolayı rahatsız oluyor. Umuyoruz ki, inşallah Mehmet`e bir el yetişir. Mehmet`in estetik ameliyatından sonra daha güzel yaşam standına geleceğine inanıyorum. Burada tüm yetkililerden ve hayırseverlerden Mehmet`in sesine kulak vermelerini rica ediyorum.”   (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir