• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Çınar`ın Yaprakbaşı Mahallesi`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çınar`ın Yaprakbaşı (Barê) Mahallesi`nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi. Muzaffer Karavil Hoca`nın konuşmacı olarak katıldığı program, Molla Muhammed Barlak`ın Kuran`ı Kerim tilavetiyle başladı.

Molla Abdullah Tekdal ve Süleyman Güler`in Mevlid-İ Şerif okumasından sonra, Özlem Ajans sanatçısı Bilal Güler`in seslendirdiği eserlerle etkinlik devam etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu`nun da katıldığı etkinlikte, Mevlid-İ Şerif okunurken ve konuşmalar esnasında halkın duygulandığı, çocuklar ve gençlerin ise seslendirilen ilahi ve ezgilere coşkuyla eşlik ettiği dikkat çekti.

Köy meydanındaki etkinlikte “Tu Bi Xêr Hatî Ey Ronîya Ça`va”, “Eşsiz Öndere Selam Olsun” gibi pankartların açıldığı, meydanda toplanan halkın elinde ise yeşil, sarı, kırmızı ve siyah renkli Kelime-i Tevhid bayraklarının dalgalandığı görüldü.

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Muzaffer Karavil Hoca, Hz Muhammed`in hayatının sadece bir aya sığdırılmasının mümkün olamayacağını belirtti.

“Eşsiz lider Hz Muhammed”

Peygamber efendimiz Hz Muhammed`in lider olmanın bütün vasıflarını eksiksiz olarak taşıdığının altını çizen Karavil, “Asrımız âlimlerine, tarihçilere göre ilk insan Hz Âdem`den bugüne kadar gelen liderlerin bir kısmı cesareti, kahramanlığı ile bazıları da zeki oluşuyla, kimi de yaptığı zulümlerle tanındı. Fakat hiçbir lider, Hz Muhammed gibi bütün vasıfları ile kusursuz bir lider olamamıştır. Yani aklıyla, adaletiyle, şefkat ve merhametiyle, ilmiyle, cesaretiyle yani her vasfı ile O en mümtaz lider ve Allah`ın son Peygamberidir.” dedi.

“Hz Muhammed, o bedevi toplumdan böyle adil insanlar yetiştirdi” 

Halkın sık sık tekbir ve salavatlar getirmesiyle ara ara konuşmasını duraksatan Muzaffer Karavil Hoca, sözlerine şöyle devam etti: “Hz Muhammed`in içinde bulunduğu toplum çok cahil ve sert bir kavimdi. Onlardan çokça eziyetler,  zulümler ve sıkıntılar gördü. Ama O, bu insanlar arasından terbiyesi, ahlakı, yumuşaklığı, büyüklüğü, ilmi, liderliği ile öne çıkan çok insanlar yetiştirdi. Bunlardan biri, O`nunla 8 yıl mücadele eden, kızını diri diri toprağa gömen Hz Ömer`di. Ömer ki, yüzyıllardır O`nun adaletinden bahsediyoruz. Cahillikten önceki Ömer nasıl idi, Müslüman olduktan sora nasıl oldu. İşte Hz Muhammed, o bedevi toplumdan böyle adil insanlar yetiştirdi.” 

Gerçekleşen etkinliğin sonunda, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda, Barê`de dereceye girenlere Molla Nihat Çelik tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlik okunan dua ile sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir