• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Peygamber sevdası yağmur ile bereketlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır`ın Çermik ilçesine bağlı Yukarı Şeyhler köyünde halkın yoğun katılım gösterdiği Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Öğleden sonra başlayan mevlit etkinliğine, komşu köylerden de halkın yoğun katılımı olurken, etkinlik esnasında yağan yağmura rağmen halkın program sonuna kadar alanda kalması dikkatlerden kaçmadı.

Kur'an-ı Kerim'in okunması ile başlayan etkinlik, mevlit okunmasıyla devam etti.

“Zalimin ne zaman ki tahtı sarsılırsa, o zaman ahlak ve edepten yoksun olarak her türlü yalana başvurur”

Etkinlikte bir konuşma yapan Molla Calal Boztaş, “Allah Celle Calaluhu, O`nu unutmamamız, zikretmemiz ve yine O`na iltica etmemiz için babamız Hz Âdem`den başlayarak, Hz Muhammed`e kadar peygamberler gönderdi. O son Peygamber, gönderildiği mazlum, mustazaf toplumu zalimlerin sultasından kurtarıp, saadet devrini yaşattı. Değerli müminler, O Resul kırk yaşına kadar kendi toplumu arasında Muhammed-ül Emin olarak tanınıyordu. Ne zaman ki Allah O`nu Peygamber olarak gönderdi. O da insanlara, kulların kulluğundan sıyrılın, Allaha kul olun, putları ellerinizin tersiyle itin dedi. İşte o zaman Peygamberi delilikle suçlamaya kalkıştılar. Bu küfrün, zalimin ahlakıdır. Zalimin ne zaman ki tahtı sarsılırsa, o zaman ahlak ve edepten yoksun olarak hayasızca her türlü iftiraya, her türlü yalana başvurur. Resulullah`a karşı da bu ahlaksızlığa başvurdular. Ama Allah dedi ki; Kâfirler, dinsizler, ahlaksızlar, zalimler benim nurumu üflemekle söndürmeye kalkıyorlar. Fakat benim nurum üflemekle sönmez, ben nurumu tamamlayacağım.” dedi.

“Muhammedî sevda Allah katında izzet kazandırır”

Boztaş, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bu yağmurun altında beklemeniz, işte bu Muhammedî aşktır. Bu yağmur damlaları yarın kıyamet gününde, Allah`ın huzurunda, Ya Rabbi! biz şahidiz, bu insanlar Senin Resulüne olan muhabbetlerinden dolayı işini gücünü bırakıp, meydanları doldurmuşlardı. Yağmurda ıslanmayı önemsememişlerdi. Evet, bu Muhammedî sevda bizlere Allah indinde izzet ve şeref kazandıracaktır.”

Daha sonra özlem ajans sanatçıları besteledikleri ilahileri seslendirdi. Etkinlik yapılan duayla son buldu.  (Mehmet Akarsu – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir