• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
İnsanlık O`nun liderliğine muhtaç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Saat: 13.00`de Kuran tilavetiyle başlayan etkinlikte Şanlıurfa İlahi Grubu mevlit okudu. Mevlidin okunması sırasında Akçakalelilerin, gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubunun ilahiler seslendirdiği etkinlikte Akçakaleli peygamber sevdalıları salavat ve tekbirlerle coştu. Bilali Habeşi Tiyatro Grubunun sahabe Bilali Habeşi`nin hayatından kesitler sunduğu etkinliğe konuşmacı olarak katılan Salih Demir günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

İnsanlığın tarihte hiç olmadığı kadar Peygamberimize muhtaç olduğunu belirten Demir, “İnsanlık tarihi hiç olmadığı kadar ona muhtaç olmuştur. Onsuz İslam toplumu perişan olmuş, İslam coğrafyası kana bulanmış, annelerin feryadı arşı titretmekte. Bebeklerin gözyaşları dinmiyor. İnsanlık böyle bir zamanda O`nun kılavuzluğuna ne kadar muhtaç.” diye konuştu.

Peygamber Efendimizin liderliği ile ilgili siyerden örnek veren Demir, konuşmasına şöyle devam etti: “Müşrikler Peygamber Efendimizin amcasına gelip davasından vazgeçmesi için baskı yaptılar. Buna karşılık peygamber efendimiz, ‘Bir elime ayı, bir elime güneşi verseniz yine davamdan vazgeçmem` diyerek bir liderin nasıl olması gerektiğini ortaya koymuştur. Ama şimdi İslam dünyasındaki liderlere bir bakın hele. Kendi halklarını bir kaşık suda boğabilen bu tiplere bakın bir de Allah`ın resulüne… İşte ümmetin şifresi burada saklıdır. Ümmet O`nun dizi dibine oturduğu an sorunları çözülecektir.”

 Allah Resulünün ümmet için yegâne örnek olduğunu söyleyen Demir, “Allah Resulü neyi getirdiyse alacağız neyi de yasakladıysa terk edeceğiz. O bizim için en güzel örnektir. İyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir tüccar, cesur bir komutan olmak istiyorsak onu kendimize örnek almalıyız. İşte ümmet o`nu kendisine örnek aldığı gün kurtuluşa erecektir.” İfadelerini kullandı.

Veda haccında hazır bulunan 140 bin sahabeden 115 bin sahabenin kayıp olduğuna dikkat çeken Demir, tüm bu sahabelerin canlarını tehlikeye atma pahasına da olsa İslam`ı yaymak için değişik bölgelere dağıldığını söyledi.

Etkinlik,Bilali habeşi Camii imam-Hatibi İsmail Aydoğdu`nun yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir