• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Bakan Eker: "İnanç özgürlüğünün önündeki engel CHP ve MHP'dir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Diyarbakır’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Diyarbakır milletvekili aday adaylarıyla yemekte bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Eker, AK Parti’deki 3 dönem kuralından dolayı milletvekili adayı olmayacağını söyledi.

Diyarbakır halkının Kürt meselesinin önemini herkesten çok daha iyi bildiğini belirten Eker, “Türkiye için olumlu adımlar atıldığında birileri tarafından sürekli provokatörlük çıkarılıyor. 6-8 Ekim olayları ve Gezi Provokasyonları bunun göstergesidir. Bunlar, Kürt sorununun çözümünün engellenmesine yöneliktir. Ülkenin yeni bir anayasa ve yeni bir sistem değişikliğiyle bu sorunların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Çözüm süreci kalıcı bir barışa dönecekse sistem değişikliğine ihtiyacımız var.” dedi.

“Türkiye’de inanç özgürlüğünün önündeki engel CHP ve MHP’dir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Türkiye’de kalıcı barışı istemediklerini savunan Bakan Eker, şunları kaydetti: “Kürtleri inkâr ve asimileye yönelik uygulamaların arkasında bu iki parti var. Eğer ülkede inanç özgürlüğü konusunda bir problem varsa, bunun sebebi, darbe anayasasını savunan statükonun arkasında duran zihniyettir. Bunlar yakın akrabadır. İsim ve flamaları ne olursa olsun bunlar temelde aynı zihniyettir.”

“HDP zihniyeti, CHP ve MHP’den farklı değil”

HDP’nin de darbe zihniyetini taşıyan CHP ve MHP zihniyetinden farksız olduğunu ve çözümü baltalamak istediğine vurgu yapan Eker, “HDP de bir yönüyle bu zihniyete yabancı değil. 6-8 Ekim’de halkı sokağa döküp çağrı yapanlar, bu mesajı topluma verenlerdi. Türkiye genelinde 40’tan fazla insanımızın hayatına mal oldu. Böyle olmasa HDP başkanı, süreci zehirleyecek açıklamalar yapmazdı.” ifadelerini kullandı. (Ali Fidancı/İzzettin Alagöz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir