• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Bakan Işık'tan CHP liderine eleştiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'de AK Parti İl Teşkilatı’nın 75. Danışma Meclisi’ne katıldı. Burada konuşan Bakan Işık, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Kılıçdaroğlu'nun notere gitmesini eleştiren Bakan Işık, “Sayın Kılıçdaroğlu seçime şurada 2 ay var. Gidilecek yer noter değil millettir. Siyasette adres noter değil millettir, senet de siyasette sözdür. Niye notere gidersin? Sözüne itibar edilmediği için. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan önce de Türkiye’de CHP’nin genel başkanları vardı. Demokraside siyasi partiler vazgeçilmez unsurlardır. AK Parti 13 yıldır iktidarda, diğer muhalefet unsurları da var. Daha ilk defa bir siyasi lider notere gidiyor. Bunun bir tek anlamı var; ‘Ey millet, ben biliyorum ki siz benim sözüme güvenmiyorsunuz’ demek istiyor. Nasıl güvensin bu millet? Ne söylediysen tersi çıktı. Ne söylediysen doğru olmadığı kısa sürede ortaya çıktı. Mum hikayesini biliyorsunuz. Yatsıya kadar bile sürmedi pek çok sözünüz. Hele şimdi bir de ‘Yüzde 35’in altında kalırsam’ demiş CHP’de. Tartışma başladı. Yani kimse yüzde 35’i göremediği için, şimdi kim olacak tartışması başladı. Allah CHP’ye ve CHP’lilere kolaylıklar versin. Böyle bir genel başkanla ancak bu kadar olur." dedi.

Partilerinde herhangi bir farklı anlayış olmadığını ifade eden Bakan Işık, "Bir iki küçük tartışma bile hepimize bir anda ‘Ne oluyoruz’ dedirtti değil mi? Ama hemen genel başkanımız gereken müdahaleyi yaptı. ‘Bir siyasi partide herkesin, her alanda düşüncesi bir değildir, gerekli de değildir. Ama parti disiplinine kim uymazsa gereken karşılığı alır’ dedi ve tartışmayı bitirdi. İnşallah biz de 7 Haziran seçimlerine kadar bu tartışmaları bir kenara bırakacağız ve bir birlik ve beraberlik, bütünlük yapısı içerisinde seçimlerden en yüksek sonucu alacağız.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı 75. Danışma Meclisi konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir