• DOLAR 32.558
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2435.55
  • ...
Viranşehir`de  yetimler doyasıya eğlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı(İHH) Viranşehir ilçesinde yetimlere yönelik moral etkinliği düzenledi.

Viranşehir İmam Hatip Lisesinde düzenlenen etkinliğe İHH şanlıurfa temsilcisi Behcet Atilla, Viranşehir temsilcisi Eyyüp Yaşar, Viranşehir Müftüsü Abdurrakip Aslan ve yetim aileleri  katıldı.

Etkinlikte okunan ilahiler, ip çekme ve koşu gibi oyunlar, Nasrettin Hoca ve palyaço gösterisi ile eğlenen çocuklara  yemek de verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İHH Şanlıurfa temsilcisi Behcet Atilla, yıllardır bahar aylarında yetim dayanışma günleri tertiplediklerini belirtti.

28 Mart Cumartesi günü, 300`e yakın yetime yönelik yapılan programda yetimlerden 100`nün Suriyeli, 200`nün ise Viranşehirli olduğunu belirten Atilla, yetimleri sevindirmek maksadıyla oyunlar oynatılıp, toplu halde yemek yedikten sonra yetimlere çeşitli hediyeler verdikten sonra,  evlerine teslim ettiklerini söyledi.

 Amaçlarının yetimlere farklı bir gün yaşatmak olduğunu söyleyen Atilla,  İHH`nın dünya genelinde 60 bin yetime Türkiye`de ise 8 bin civarında yetime baktığını söyledi.

Türkiye`de en fazla yetimin Şanlıurfa`da bulunduğunu söyleyen Atilla, Şanlıurfa`da 500 yetime baktıkları bilgisini paylaştı.   

Program yetimlere verilen hediyelerle sona buldu. (Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir