• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Suriyeli engelli adam yardım eli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık bir yıl önce ülkelerindeki yaşanan iç savaştan dolayı Suriye`nin Dirbesîye kentinden Türkiye`ye giriş yaptıktan sonra Kızıltepe ilçesine yerleşen Hatip Ahmet Şahin`in  (46) yardım bekliyor.

Suriye`de yanlış iğne sonucu bir bacağı tutmayan Şahin`in eşi Behiye Şahin, fakir ve engelli olmasından dolayı 8 yıl önce biri erkek ve biri kız olmak üzere iki çocuğu ile ortada bırakıp terk etmiş.  Şahin ise çocuklarına hem annelik hem de babalık görevi yaparak adeta insanlık dersi veriyor. Daha çok küçük olan Ahmet Hatip (12) ve Rojin Hatip (9) büyütmeye çalışmış ve en sonunda Suriye`de iş imkanı bulamamış ve her hangi bir yerden yardım alamadığı için Dirbesîye şehrinden Türkiye`ye sığınmış. Eşi terk ettikten sonra 8 yıldır engelli haliyle iki çocuğuna bakmış her sabah engelli haliyle bir kutu içindeki tespihlerini bisikletin arakasına koyup çarşı merkezinde satmaya çalışıyor günde kazandığı 15-20 TL lik elde ettiği gelirle evini geçindirmeye çalışıyor.

350 liralık iki gözlü kiralık evde kalan Şahin`in isteği kendisine uzanacak yardım eli, Türkiye vatandaşlığı ve akülü araç sahibi olmak. Aslen Türkiye vatandaşı olduğunu ifade eden Şahin, Kızıltepe`de tespih ve bazo hediyelik eşya satarak hayata tutunmaya gayret ettiğini belirterek,  “ Suriye`nin Derbesiye şehrinden geldim bir ayağım sakat ve bir böbreğim yok diğer böbrekten de ameliyat olmuşum. Eşim fakirlik ve sakatlığım için 8 yıl önce beni bırakıp gitti. Çocuklar o zaman çok küçüktü Onlara hem analık hem babalık yapıyorum onların bakımını banyosunu yemeklerini yapıp elbiselerini yıkıyorum. Kiralık evdeyim kiram 350 liradır çarşıda tespih satıyorum sabahtan akşama kadar 15-20 lira ancak kazanabiliyorum." Dedi.

Sakatlığının daha bir yaşındayken iğne yapılırken sakatlandığını ifade eden Şahin, daha sonra, "Bir yıldır Kızıltepe`ye gelmişim. Suriye`de akrabalarım vardı ama kimse sahip çıkmadı. Orda öyle bir hale geldim ki artık çocuklarıma kendime bakamadım bunalıma girdim öyle bir hal aldı ki az kalsın intihar ediyordum ve mecburen çocuklarımla kalkıp Türkiye`ye geldim. Orda iş yoktu  hayırseverlerde yok denecek kadar azdı onun için geldim. Burada da çok zorlanıyorum. Babam annem aslen buralıdır abim burada askerlik yapmış ama annem babam ve abim vefat etmişler. Devletten vatandaşlık istiyorum. Babam da kan davasından kaçmak için o zaman Suriye`ye gitmişler. Ben hatırlamıyorum çok küçüktüm. Hayırseverlerden yardım istiyorum şu an bir akülü araca ihtiyacım var bu karşılanırsa çok sevinirim.” Diyerek yardımseverlerden yardım beklediğini söyledi. Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir