• DOLAR 32.515
  • EURO 34.608
  • ALTIN 2492.348
  • ...
Şanlıurfa`da `Ümmet Yürüyüşü` düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Hasan Paşa Camii önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri tekbir ve sloganlarla Ulu Cami önüne gelerek burada bir basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasında, ümmetin birlik ve bütünlüğüne değinen AGD Şanlıurfa Şube Başkanı Fevzi Çelik, Çanakkale Savaşının ümmetin her renginden Müslüman`ın emperyalizme karşı birlikte savaştığı son cephe olduğunu söyledi.

İslam Ümmetinin Batı karşısında gerileyişin sebeplerinin; kendi köklerinden, değerlerinden, birlik ve beraberliğinden kopma olduğunu göremeyen kadroların çareyi Batı`yı taklitte aradıklarını belirtti.

Çelik, açıklamanın devamında, “İttihat ve Terakki`nin ırkçı yaklaşımlarına ve Batı taklitçisi zihniyetine karşın ümmetin çocukları büyük bir inanç ve aşkla, bir direniş ruhuyla Çanakkale`de savaşmış, ya şehit ya da gazi olmuşlardır. On beşindeki bu delikanlıların bu gayretinin ardındaki inanç elbette İslam`dır.” ifadelerini kullandı.

Birinci Dünya Savaşında İslam Ümmeti üzerinde oynanan oyunlara da değinen Çelik, “Birinci Dünya Savaşı Almanya`nın yenilmesi ile neticelendi. Savaşın sonunda Osmanlı da yenilmiş sayıldı. Netice itibarıyla Birinci Dünya Savaşı Müslümanların bölük pörçük olması ile sonuçlandı. İslam birliği dağıldı.” dedi.  Gurup basın açıklamasından sonra sessizce dağıldı.  (Mustafa GÜL-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir