• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
Kafkasyalılardan HDP`nin ziyaretine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın Kafkas Dernekleri Federasyonunu (KAFFED) ziyaret etmesi, başta Abhaz kökenliler olmak üzere çok sayıda Kafkasyalının tepkisini çekti.

Demirtaş`ın Kafkas Dernekleri Federasyonunu ziyaret etmesini eleştiren Abhaz Dernekleri Federasyonu (ABHAZFED) Başkanı Cengiz Koç Aşba, KAFFED yönetimine tepki göstererek, “Abhaz Bayrağını arka fon olarak kullanamazsınız.” dedi.

Aşba`nın “Bravo KAFFED Yönetimi” başlıklı yazılı açıklamasında, “Bu son davranışınızla devirdiğiniz çamların üstüne “Tüy” diktiniz, bravo size ”Halka rağmen, Halk için” anlayışınız ve yaklaşımınız zirveye ulaştı, helal olsun.” dedi.

Aşba yaptığı yazılı açıklamada,  KAFFED yönetimine HDP ile görüşmelerinden dolayı tepki göstererek şunları ifade etti: “Kurulduğu günden beri size ‘Tarihsel kardeşliğimizi kurumsal düzeye taşıyalım, sorunlarımızı yüz yüze konuşalım, çözümler üretelim` çağrılarımıza kulak tıkayıp, görmezden gelerek yok saydığınız ‘Tarihsel Kardeşlerinizi`, ‘Kutsallarımızı`, ‘Özgürlük Savaşçısı Kardeşlerinizin Kanlarını` kısacası tüm değerlerimizi amatör politik manevralarınızın arka fonu olarak kullandınız, bravo size, size de bu yakışırdı.”

“Gelin bu anlaşılmaz, ‘Kasıtlı` olduğuna inanmaya başladığımız davranış biçiminden yol yakınken vazgeçin.” çağrısında da bulunan Aşba, açıklamasına şöyle devam etti: “Sizler; politikanın, gücün, karşı konulmaz cazibesine kendinizi kaptırmış olabilirsiniz, asimilasyonun sonucu olarak, ‘Kendi Diliniz` dışındaki dillerde de düşünüyor olabilirsiniz, hatta ve hatta ‘İmralı Heyetinin` bir parçası bile olabilirsiniz, buna bir diyeceğimiz yok! Lakin ‘Bizim Kutsallarımızı` bu amaç, araç ve manevralarınızın ‘Arka Fonu` olarak kullanmayınız! Bunu geçmiş binlerce yıllık ‘Kardeşliğimizin Hatırına` rica ediyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir