• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
İSMEDDER: Adımlar Dergisi`ne yapılan saldırıyı kınıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adımlar Dergisine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıya İstanbul Medya Mensupları Derneği`i (İSMEDDER) tepki gösterdi. Saldırı ile ilgili bir basın açıklaması yayınlayan İSMEDDER,böyle bir şiddetin kabul edilmeyeceğinibelirterek saldırıyı kınadı.

“Böylesi şiddet vakıalarını kabul etmek ve görmezden gelmek mümkün değildir”

İSMEDDER tarafından yapılan açıklamada, “25. Mart  2015 tarihinde, basına dönük şiddet halkasından biri daha yaşandı. İstanbul Çağlayan`da bulunan Adımlar Dergisi, bombalı saldırıya uğradı. Saldırıda dergi çalışanlarından biri hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı. Her ne sebeple olursa olsun ve kimler tarafından yapılırsa yapılsın böylesi şiddet vakıalarını kabul etmek ve görmezden gelmek mümkün değildir” denildi.

“Bu saldırı söyleyecek sözü olmayanların başvurdukları bir yöntemdir”

Söyleyecek sözü olmayanların başvurdukları bu yöntemin mahkûm edilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, “Bu tür saldırıların tekrarının önlenmesi için gereken yüksek tepki herkesçe gösterilmelidir. Özellikle sorumluluk makamında bulunanların konuyla ilgili gereken hassasiyeti gösterip sorumluları hak ettikleri muameleye tabi tutmaları biz medya kurumları ve tüm halkımızın beklentisidir” ifadelerine yer verildi.

“Ünsal Zor adlı meslektaşımıza Allah`tan rahmet diliyoruz”

İSMEDDER olarak bombalı saldırıyı kınadıklarının belirtildiği açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi; “Saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Zor adlı meslektaşımıza Allah`tan rahmet ailesine ve mesai arkadaşlarına sabırlar diliyoruz. Saldırıda yaralanan diğer meslektaşlarımıza da Allah(cc)`tan acil şifalar diliyoruz.” (Erkan Yavuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir