• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Görmez`den Özgecan`ın babasına iyilik ödülü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve eşi, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ‘Uluslararası İyilik Ödülü`ne layık görülen Özgecan`ın babası Mehmet Aslan`a ödülünü vermek üzere ailenin yaşadığı merkez Akdeniz İlçesi Barış Mahallesi'ndeki evine geldi.

Gazetecilerin kısa süreli görüntü almasına izin verilen ziyaretten sonra Görmez, Vali Çakacak, Özgecan`ın babası Mehmet Aslan ve beraberinde ki heyetle Hz. Mikdat Bin Esved Camii`nde Özgecan Aslan için okutulan Mevlid-i Şerif`e katıldı.

Burada ödülü soran gazetecilere açıklama yapan baba Mehmet Aslan, “Kendilerine teşekkür ediyorum. Allah'a şükürler ediyorum." cevabını verdi.

Kılınan öğlen namazına müteakip kürsüde bir konuşma yapan Görmez şunları söyledi: “ Günümüz dünyasında her 3 kadından bir tanesinin şiddete maruz kalması bütün insanların utanç vesilesidir. Bütün erkeklerin utanç vesilesidir. Bir ilden bir ile bir ilçeden bir ilçeye tek başına giden bir kız çocuğumuzun güvenliğini sağlayamıyorsak bundan hepimiz mahcup olmalıyız.”

Görmez, “Kadına el kaldırmaya asla müsaade etmeyen, asla müsamaha göstermeyen inancımızda kültürümüze ve geleneğimize bağlı kalmayı başarabilseydik cehaletimizin, cahilliğimizin bedelini kız çocuklarımız kadınlarımızı yitirerek ödemeyecektik. Gelin bu büyük acıdan yeni merhametler, büyük mesajlar çıkaralım.” dedi.

Görmez son olarak, “Mehmet Aslan bey kardeşimiz, rabbimizin razı olmayacağı hiç bir şey söylemedi. O bu acıdan merhametler devşirdi. Ve bu merhamet mesajını tüm topluma iletti. O elbette takdir edilecek çok önemli bir haslettir. Özgecan`ın babası, ‘bu olayın hikmetine aklım ermiyor` demişti.”  (Osman Öksüz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir