• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
`Çanakkale Zaferi` Bursa`da canlandırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi`nin 100`üncü yılı nedeniyle kurulan ‘Çanakkale Savaşı Destanı Platosu`nda tarih canlandırdı.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (FSM) hastane alanında kurulan ‘Çanakkale Savaşı Destanı Platosu`nda, savaş yıllarını hatırlatan teatral gösteriler düzenlendi. Ayrıca kurulan platoda, o döneme ait fotoğraflar da sergileniyor.

‘Çanakkale Savaşı Destanı Platosu`nun açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Çanakkale Zaferi`nin önemine vurgu yaptı. Kurulan plato ile 100 yıl önce yaşananların bugüne aktarılıp yeni nesillere tanıtılmasının amaçlandığını ifade eden Karlık, “Çanakkale Savaşı, tarihimizin en şerefli sayfalarını dolduran bir zafer destanıdır. Yakın tarihimizde yazılan bu destan, ecdadımızın aziz hatırasını hatırlatacak, milli birlik ve beraberliğimizi daima canlı tutacak izler bırakmıştır.” dedi.

Platonun, sergi ve canlandırma alanlarından oluştuğunu belirten Karlık, “Açık hava müzesi halinde hazırlanan platodaki etkinlikler, öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlara hitap eden bir içeriğe sahip. Birlik ve beraberlik duygularının pekişeceği platoda, 3 boyutlu dekorlar, aslına uygun kostümler, gerçekçi aksesuarlarla sinema tadında güçlü bir prodüksiyon hazırladık. Bu platoya gelenler Çanakkale günlerini duygu dolu sanat gösterileri eşliğinde hissedecekler.” ifadelerini kullandı.

Platoda, sabit sergi ve canlandırma alanlarının da oluşturulduğunu belirten Karlık, 500 kişinin aynı anda gezebileceği büyüklükte olan sergi alanında gerçek tarihi materyaller ve foto blok resimlerin, platonun girişinde ise dev boyutlarda Çanakkale Anıtı`nın bulunduğunu dile getirdi. Karlık, konuşmasının devamında, tarihi konsepte uygun çadırların kurulduğunu ve alanda Seyit Onbaşı heykeli ile karavana, yatakhane, sıhhiye çadırları, savaşta kullanılan uçak modelinin de plato içinde bulunduğunu söyledi.

Karlık son olarak, bir hafta boyunca ziyarete açık tutulacak olan plato ile Çanakkale`de destan yazan kahramanların anılacağını sözlerine ekledi. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir